BORBA ZA LA LIGU PRIORITET ZA OBA RIVALA: Espanjol je na istom stadionu pobedio u prvenstvenom meču, ali Kup Kralja je druga priča

O. M.

05. 12. 2023. u 11:27

U pauzi pred poslednje kolo evropskih kupova igraju se domaća kup-takmičenja, a u Španiji je na programu drugo kolo Kupa Kralja, a jedini duel ekipa iz iste lige ovog utorka na programu je u Barseloni, gde Espanjol, na stadionu "Kornelja - El Prat" od 21 čas dočekuje Valjadolid.

БОРБА ЗА ЛА ЛИГУ ПРИОРИТЕТ ЗА ОБА РИВАЛА: Еспањол је на истом стадиону победио у првенственом мечу, али Куп Краља је друга прича

Foto: EPA

Obe ekipe bore se za plasman u La ligu a deli ih jedan bod na trećem i četvrtom mestu "segunde. Valjadolid ima 32, koliko i durgoplasirani Hihon, dok je Espanjol četvrti sa 31.

Zanimljivost prošlog kola Segunde je što su sve četiri prvoplasirane ekipe izgubile. Espanjol je poražen na gostovanju ovijedu sa 2.1, a Valjadolid takođe na strani od Levantea sa 2:0. Oba tima su time prekinula svoje serije od po pet utakmica bez poraza.

Inače Espanjol je u prvom kolu Kupa kao gost savladao četvrtoligaša Mensahera sa Kanarskih Ostrva, dok je Valjadolid gostovao na drugom arhipelagu i sa 5:1 savladao Penja deportivu sa Ibice.

Espanjol i Valjadolid uglavnom igraju međusobne duele na mali vbroj golova, što je bio slučaj u četiri od poslednjih šest duela, uključujući i ovogodišnji prvi prvenstveni kada je Espanjol na stadionu na kome će se igrati i večerašnji meč pobedio sa 2:0.

Espanjol je i osam od deset poslednjih utakmcia u svim takmičenjima odigrao od 0-2 dok je Valjadolid imao nekoliko goleada u tom periosu. samo nekoliko dana pre ubedljive pobede nad Penjom istim rezultatom 81:5) su izgubili od Ejbara, dok su ostvarili i dve pobede od po 3:2, nad mirandesom i Rasing Santanderom.

Zbog toga bi možda bilo mudrije preskočiti igru na golove i uzdati se u prednost domaćeg terena Espanjola.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis