DORTMUND NEUBEDLJIV VAN "VESTFALENA": Štutgart zna kako sa "milionerima" na svom stadionu

O. M.

06. 12. 2023. u 09:59

ŠTUTGART dočekuje Borusiju iz Dortmunda u jedinom bundesligaškom duelu današnjeg programa nemačkog fudbalskog Kupa.

ДОРТМУНД НЕУБЕДЉИВ ВАН ВЕСТФАЛЕНА: Штутгарт зна како са милионерима на свом стадиону

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na stadionu "Gotlib Dajmler" od 20 časova i 45 minuta.

Malo ko je verovao da će Štutgart posle 13 kola u nemačkom šampionatu zauzimati treće mesto na tabeli sa 30 osvojenih bodova, što je samo pet bodova manje od lidera Bajera iz Leverkuzena, a pet više od današnjeg protivnika.

Ekipa Sebastijana Henesa ušla je u ovaj meč nakon trijumfa od 2:0 na svom terenu u poslednjem kolu Bundeslige protiv Verdera iz Bremena. Štutgart sada ima impresivan niz od deset pobeda i samo dva poraza u prethodnih 12 mečeva u svim takmičenjima.

Ta dva poraza usledila su jedan za drugim, od Hofenhajma kod kuće (2:3) kada je malo nedostajalo da stignu zaostatak od dva gola, a zatim i u gostima od Hajdenhajma sa 2:0. To je ujedno jedina utakmica u sezoni u kojoj Štutgart nije postigao gol. Jedini prethodni poraz doživeli su krajem avgusta na gostovanju Lajpcigu (1:5).

Štutgart je na svom stadionu vrlo impresivan, jer osim pomenutog poraza od Hofenhajma, nesrećnog u smislu da su "švabe" na njemu promašile penal, sve ostale utakmice su dobili. Uključujući tu i trijumf nad Dortmundom pre manje od mesec dana. Zanimljivo je da su i na tom meču domaći propustili da realizuju jedanaesterac i to pri rezultatu 0:0. "Milioneri" su nešto kasnije stigli i do vođstva preko Filkruga, ali je usledio preokret u režiji Undava i Girasija.

Ovaj dvojac je postigao 26 gola ove sezone za "švabe" u svim takmičenjima i 24 u Bundesligi, što je više od dve trećine od 37, odnosno 33 celog tima. Posebno je efikasan reprezentativac Gvineje koji je sa 16 pogodaka drugi strelac Bundeslige, dva mu nedostaju da stigne napadača Bajerna Harija Kejna na vrhu.

S druge strane, Dortmund je daleko od prošlogodišnje forme, ali je u prošlom kolu uspeo da otkine bod lideru Bundeslige Leverkuzenu, a malo je nedostajalo da osvoji i ceo plen jer su vodili od petog minuta pogotkom Džulijana Rajersona.

Tako je Leverkuzen zadržao deset poena prednosti nad Dortmundom, ali sada ima samo tri više od  šampiona Bajerna koji ima meč manje i to neodigranu utakmicu protiv "fenjeraša" Union Berlina.

Koliko je Štutgart siguran kod kuće, toliko je Dortmund neubedljiv kada ispred sebe nema svoj "žuti zid" na Vestfalenu. Na strani su ostvarili četiri pobede u sezoni, dve u Bundesligi, obe još sredinom i krajem septembra, po jednu u Kupu (nad slabašnim Šot Majncom) i u Ligi šampiona (Pari Sen Žermen).

Na strani Borusije je statistika koja kaže da su u poslednjih pet međusobnih susreta tri puta pobeđivali Štutgart, uz po jedna poraz i nerešen. Zanimljivo da ista statistika važi i kada je reč o poslednjih pet susreta na "Gotlib Dajmleru".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,72) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)