KAD ONI IGRAJU, NE OČEKUJTE MNOGO GOLOVA: Las Palmas i Hetafe napadaju vrh tabele

O. M.

01. 12. 2023. u 09:17

UTAKMICOM Las Palmas - Hetafe na stadionu Gran Kanarija otvara se 15. kolo španske La lige.

КАД ОНИ ИГРАЈУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ МНОГО ГОЛОВА: Лас Палмас и Хетафе нападају врх табеле

Foto: Profimedia

Meč počinje u 21 čas, a pobednik, ako ga bude, uključiće se u borbu za evrokupove, što ovom susretu daje dodatnu draž.

Takođe, za domaćina je prilika da se vrati na pobedničku stazu. Las Palmas je posle tri vezane pobede u svim takmičenjima zaustavljen prvo u Osasuni gde je stigao samo do boda iako je vodio do 73. minuta, a zatim je ostao bez celog plena u Sevilji gde je domaći Betis ostvario minimalnu pobedu. Sada je ekipa sa Kanarskih ostrva na 11. mestu tabele La lige sa 18 bodova. Pobedom u ovoj utakmici bi pretekli današnjeg rivala, ali i stigli na samo tri boda zaostatka za pozicijom sedam koja donosi plasman u Ligu konferencija.

Da su uspeli da iskoriste terensku inicijativu posle primljenog gola na "Benito Vijamarinu" i bar izjednače protiv Betisa koji drži tu poziciju "sedam", sada bi bili još bliže, ali nisu iskoristili nijednu od četiri velike prilike. Treba reći i da je golman domaćih Vijetes u 90. minutu spasao već viđen gol jer je izvukao loptu iz gornjeg desnog ugla.

Postizanje golova i jeste najveći problem Las Palmasa. Oni sa 11 pogodaka dele neslavnu titulu najneefikasnije ekipe La lige sa Kadizom, ali su bar, za razliku od "žute podmornice", dobri i u odbrani. Sa samo 13 primljenih golova treća su najčvršća odbrana lige iza madridskih rivala Reala (devet) i Atletika (11).

Hetafe je osmi na tabeli sa bodom više od Las Palmasa. "Azuloni" su u seriji nepobedivosti od devet mečeva koja traje još od poraza na gostovanju Real Sosijedadu, krajem septembra. Istina, posle tog poraza usledilo je čak pet nerešenih utakmica u La ligi, ali je onda na red došao Kup kralja u kome je Hetafe do nogu potukao petoligaša Tardijentu (12:0), posle čega su usledile još dve pobede i remi u prvenstvu. 

Sve u svemu, Hetafe je vezao pet gostovanja bez poraza. Ta serija je usledila posle tri izgubljena meča na strani, ali sve od timova iz vrha tabele, Real Madrida, Đirone i pomenuti poraz od Sosijedada. Samo Đirona je bila ubedljiva (3:0), dok su se Real Madrid i Sosijedad mučili. Hetafe je čak i poveo u gradskom derbiju, golom nekadašnje nade Reala Borhe Majorala, ali su preokrenuli Žozelu i Džud Belingam koji je pobednički gol postigao tek u petom minutu nadoknade vremena.

Hetafe je i protiv Sosijedada vodio 2:1, pa imao aktivan rezultat sve do 88. minuta kada je domaći tim poveo sa 4:2, da bi u zaustavnom vremenu gosti uspeli da stignu i do trećeg gola, ali nije više bilo vremena za izjednačenje.

Slično Las Palmasu i Hetafe igra na mali broj golova, ali ipak u proseku daju i primaju malo više od današnjih rivala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,47)

PREDLOG ZA HRABRIJE: X (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)