NAPOLITANCI TRAŽE VIZU ZA DRUGU FAZU, "BLANKOSI" ZA PRVO MESTO: Derbi grupe C Lige šampiona na stadionu "Santjago Bernabeu"

O. M.

29. 11. 2023. u 17:35 >> 17:35

REAL MADRID dočekuje Napoli u petom kolu grupe C Lige šampiona.

НАПОЛИТАНЦИ ТРАЖЕ ВИЗУ ЗА ДРУГУ ФАЗУ, БЛАНКОСИ ЗА ПРВО МЕСТО: Дерби групе Ц Лиге шампиона на стадиону Сантјаго Бернабеу

Foto: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Santjago Bernabeu" od 21 čas. "Kraljevski klub" je već obezbedio prolaz u drugu fazu Lige šampiona, a danas bi mu i nerešen rezultat u susretu sa šampionom Italije obezbedio prvo mesto u grupi, tim i lakšeg protivnika u osmini finala. 

S druge strane, Napoliju pobeda garantuje prolaz dalje, mada bi u slučaju da u drugoj utakmici ove grupe Braga ne pobedi Union Berlin, izabranici Valtera Macarija i sa porazom u Madridu ipak ušli među 16 najboljih.

Real ima maksimalan učinak u prva četiri kola, ali nije sve išlo tako glatko kao što izgleda. Napoli je vodio sa 1:0, pa izjednačio na 2:2, a pobedu Realu u tom prvom duelu ovih ekipa u Napulju doneo je autogol Aleksa Mereta. U prvom kolu, protiv Union Berlina na "Santjago Bernabeuu" pobedu "blankosima" doneo je Džud Belingam tek u četvrtom minutu nadoknade. Fantastični Englez nije toliko efikasan u Ligi šampiona koliko je u Primeri gde je trenutno prvi strelac sa 11 postignutih golova, ali je i dalje najefikasniji igrač Reala u ovom takmičenju sa tri gola, a zanimljivo je da je svakom rivalu do sada dao po jedan gol.

Real je u dosadašnjih 18 zvaničnih utakmica ove sezone ostvario čak 15 pobeda, uz dva nerešena i jedan poraz, ali i sa takvim bilansom je prvi na tabeli La lige samo zahvaljujući nešto boljoj gol-razlici od Đirone, najvećeg hita španskog prvenstva i najprijatnijeg iznenađenja sezone u ligama petice.

Izabranici Karla Ančelotija blistaju na renoviranom "Santjago Bernabeuu" gde su cele sezone propustili da pobede u samo jednoj utakmici, protiv Rajo Valjekana (0:0). Primili su samo tri gola, po jedan u prva dva meča na svom terenu, protiv Hetafea i Sosijedada, kao i u prethodnoj utakmici u kojoj su sa 5:1 demolirali Valensiju. 

S druge strane, Napoliju ne cvetaju ruže u Seriji A, zbog čega je Valter Macari zamenio prethodnog trenera Rudija Garsiju koji je letos na klupi šampiona Italije zamenio novog selektora Italije Lučana Spaletija.

Napoli već posle 13 kola zaostaje velikih, možda već sada nedostižnih osam bodova za liderom Interom. U Madrid dolaze posle pobede od 2:1 na gostovanju Atalanti, a pre dve nedelje su poraženi na svom terenu od Empolija sa 1:0. Macari na ovom gostovanju neće moći da računa na povređene Ruia, Oliveru i Lindstroma.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,83) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)