"STARA DAMA" IZAŠLA IZ KRIZE: Vreme je za Hanover da se vrati u Bundesligu

O. M.

24. 11. 2023. u 11:15

HANOVER dočekuje Hertu u prvoj utkamici 14. kola nemačke Druge bundeslige. Utakmica se igra od 18 časova i 3o minuta na "Hajnc fon Hajden" areni u Hanoveru.

СТАРА ДАМА ИЗАШЛА ИЗ КРИЗЕ: Време је за Хановер да се врати у Бундеслигу

FOTO: Profimedia

Hanover je u novu sezonu ušao sa ambicijom da se posle pet godina igranja u Cvajti vrati u najelitniji razred takmičenja u Nemačkoj. Ipak, i pored toga što su četvrtoplasirani tim lige sa 22 osvojena boda (samo dva manje od Hamburgera koji je na poziciji koja vodi direktno u Bundesligu), stiče se utisak da su rezultati u ovom delu sezone mogli da budu bolji.

Igra domaćih je promenljiva, o čemu najbolje govori podatak da su u prethodnih pet kola zabeležili dve pobede, jedan remi i dva poraza. Ako se uzme u obzir činjenica da Cvajta nikada nije bila izjednačenija i da je razlika između prvoplasiranog i devetoplasiranog tima na tabeli samo šest bodova, jasno je da je svaki bod veoma bitan i da će Hanover učiniti sve da dođe do celog plena protiv Herte.

A "stara berlinska dama" je i u cvajti nastavila po starom iz prošle sezone u Bundesligi. Ako su navijači pred početak sezone očekivali da će se njihovi ljubimci ekspresno vratziti u elitu, već posle prvih nekoliko kola bilo im je jasno da su oni bliži Trećoj ligi nego eliti.

Ipak, uspeli su fudbaleri Herte da podignu formu u poslednjih pet kola sa osvojenih osam bodova, gotovo koliko i u prethodnih devet kola. To ih je dobvelo na 12. poziciju sa četiri boda više od mesta koje vodi u baraž za opstanak, a čak osam više od mesta koje vodi direktno u treću ligu.

Herta je poslednji put u Hanoveru gostovala krajem 2018. godine kada je u okviru bundeslige pobedila sa 2:0. Hanover je te sezone ispao u Cvajtu pa se do sada nisu sastajali osim u jednoj prijateljskoj utakmici u kojoj je Herta takođe pobedila, sa 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!