MBAPE OBORIO NOVI REKORD: Sjajni Francuz čuva PSŽ na prvom mestu

V.M.

24. 11. 2023. u 14:58 >> 14:58

NA otvaranju 13. kola Lige 1 gledaćemo derbi između PSŽ-a i Monaka. Meč se igra na ''Parku prinčeva'' sa početkom u 21:00.

МБАПЕ ОБОРИО НОВИ РЕКОРД: Сјајни Француз чува ПСЖ на првом месту

Foto Profimedia

Iako mu je trebalo duže nego očekivano da to učini, PSŽ je nakon 12 kola konačno zauzeo vrh tabele Lige 1. Iskoristio je kiks Nice koja je remizirala sa Monpeljeom i pobedom nad Remsom ju je pretekao na tabeli. 

Parižani su na tom meču slavili sa 3:0, a sva tri pogotka postigao je najbolji fudbaler sveta Kilijan Mbape. Sjajnom Francuzu je to bio osmi het-trik u Ligi 1 i na taj način je oborio rekord francuksog prvenstva po broju postignutih het-trikova u 21. veku.

Sveci sada imaju poen prednosti u odnosu na pomenutu Nicu, a za leđima im je i današnji rival Monako koji je treći na tabeli i zaostaje tri boda za ekipom iz prestonice.

Četa Luisa Enrikea je nanizala pet pobeda u Ligi 1, a takođe je i slavila na poslednjih pet duel pred svojim navijačima u svim takmičenjima, a ono što je još impresivnije je činjenica da na ''Parku prinčeva'' nije primila gol punih 472. minuta!

Što se tiče Monaka on je bio jako efikasan na startu prvenstva i beležio je veoma dobre rezultate na strani, ipak na poslednja dva susreta u gostima osvojio je samo jedan bod i nije postigao nijedan gol, tako da nema razlog za optimizam pred dolazak u Pariz.

Pred reprezentativnu pauzu ''kneževi'' su mislili da će doći do laka tri boda protiv Avra, ali novajlija je pokazao da je dosta tvrđi orah nego što mnogi misle i izabranici Adija Hitera nisu uspeli da pronađu put do mreže, pa je viđena podela bodova (0:0).

Nakon što je postigao 12 pogodaka na uvodna četiri prvenstvena gostovanja, Monako je počeo da se muči i van svog stadiona nije zatresao mrežu 180 minuta.

Glavni razlog za to može se naći u dosta slaboj igri Visama Ben Jedera koji je na poslednjih devet mečeva postigao samo jedan gol, a ništa bolji nije ni skupoceni Folarin Balogun (poslednji put se upisao u listru strelaca početkom oktobra).

Ako pogledamo međusobne duele videćemo da PSŽ nije savladao Monako na poslednja tri duela (dve pobede ''kneževa'' uz remi) i to će biti motiv više za Mbapea i družinu da upišu nova tri boda.

Što se tiče izostanaka, oba trenera imaju probleme.

Enrike je za vreme pauze dobio lošu vest da do kraja 2023. ne može da računa na supetalenotvanog Vorena Zaira Emerija koji se povredio na svom debiju u dresu Francuske reprezentacije (postao najmlađi debitant u istoriji ''galskih petlova'') i na tribinama će se pridružiti Kimpembeu, Nuno Mendešu, Asensiju, Navasu i Pereiri, a pod upitnikom će biti trio fudbalera koji su se kasno vratili posle odrađenih reprezetnatinvih obaveza (Markinjos, Li Kang In, Ugarte).

Sa druge strane, Hiter će biti bez usluga Boadua, Kajo Enrikea, Emboloa, Salisua i Kameru, dok su neizvesni nastupi Baloguna, Minamina i Maripana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)