SPEKTAKL NA "MARAKANI": Brazil u nikad goroj formi dočekuje svetske šampione

O. M.

21. 11. 2023. u 14:36 >> 14:36

KVALIFIKACIJE za Svetsko prvenstvo 2026. godine stigle su u južnoameričkoj zoni do šestog kola, koje nam donosi jedan od najvećih fudbalskih derbija u svetu.

СПЕКТАКЛ НА МАРАКАНИ: Бразил у никад горој форми дочекује светске шампионе

FOTO: AP/Tanjug

Stadion "Đornalista Mario Filjo", celom svetu poznatiji po nadimku "Marakana", biće ove noći od jedan čas i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu poprište 110. međusobnog susreta Brazila i Argentine.

"Seleksao" je kvalifikacije počeo u velikom stilu, ubedljivom pobedom nad Bolivijom od 5:1 na domaćem terenu u Belemu. Pobedili su i u drugom kolu, minimalnim rezultatom na gostovanju u Peruu, ali već tada je bilo jasno da u reprezentaciji petostrukih svetskih šampiona nešto ne štima. To je i potvrđeno remijem protiv slabašne Venecuele kod kuće, ali tek nakon toga su usledili pravi problemi, odnosno dva poraza na strani, od Urugvaja i Kolumbije. 

Epilog svega toga je da je Brazil posle pet kola peti na tabeli sa sedam bodova, a da Ekvadoru nisu oduzeta tri boda, i ova reprezentacija bi bila ispred najtreofejnije fudbalske selekcije sveta.

Brazil nije vezao dva poraza od 2014. godine, kada je na Mundijalu izgubio najpre polufinale pa meč za treće mesto, a tri utakmice bez pobede poslednji put je spojio 2019. kada je vezao pet utakmica bez trijumfa (tri nerešene i dva poraza).

Pozitivna strana je ta da Brazil 15 godina nije izgubio kvalifikacioni meč kod kuće, ali treba reći i da u prethodnom ciklusu nije odigran meč Brazil‒Argentina, tačnije prekinut je zbog toga što je nekoliko argentinskih reprezentativaca prekršilo kovid protokole.

Argentina je briljantno otvorila kvalifikacije, sa četiri pobede bez primljenog gola. Svetski šampion je širio strah i trepet gde god da se pojavi, sve do pre četiri dana kada je Urugvaj stavio tačku na niz od 14 utakmica bez poraza. Golove su postigli Ronald Arauho i Darvin Nunjez. Svetski šampioni nisu sportski podneli ovaj poraz pa je bilo i incidenata, a najveći je napravio Lionel Mesi kada je hvatao za vrat Matijasa Oliveiru. Ipak, u odbranu najboljg fudbalera sveta treba reći da je sve zakuvao gostujući igrač Manuel Ugarte. 

Poslednji poraz Argentine u gostima bio je protiv Bolivije 2017. godine. U kvalifikacijama za svetska prvenstva "gaučosi" nikada nisu pobedili u Brazilu, tri puta su izgubili i izvukli jedan remi, ali poslednji susret na "Marakani" pripao je njima, bilo je to u finalu Kopa Amerike 2021. kada je Anhel di Marija doneo trijumf Argentini.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024