IZRAEL U VELIKOM PROBLEMU NAKON NEPLANIRANOG NEUSPEHA: Švajcarci bi da čekiraju karte za Nemačku

V.M.

15. 11. 2023. u 07:45

VEČERAS ćemo gledati zaostali meč sedmog kola grupe ''I'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Izraela i Švajcarske (20.45). Zbog rata u Izrealu, ondašnji fudbaleri ne mogu igrati pred svojim navijačima, pa će ''domaćini'' biti u Mađarskoj na ''Pančo areni''.

ИЗРАЕЛ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ НАКОН НЕПЛАНИРАНОГ НЕУСПЕХА: Швајцарци би да чекирају карте за Немачку

EPA

Jako je zanimljivo tokom čitavih kvalifikacija u grupi ''I'', a danas pitanje plasmana na Euro može biti rešeno. U jako dobroj poziciji je trenutno vodeća Rumunija sa 16 osvojenih bodova, Švajcarci su drugi sa 15 poena, ali su odigrali meč manje od lidera, kao i Izareal koji je treći sa 11, dok šansu iz prikrajka vreba lažna država Kosovo (10 bodova).

Veliku šansu Izrael je propustio pre nekoliko dana kada je poražen od lažne države Kosova (0:1) i tako su drastično smanjili svoje šanse za prvi plasman na Euro u istoriji države.

Zbog rata ''nebeskoplavo-beli'' su propustili mečeve koje su trebali igrati za vreme prošle reprezentativne pauze, pa će sada odigrati čak četiri meča u roku od deset dana.

''Domaćini'' su bili u sjajnom ritmu od četiri meča bez poraza (tri pobede i remi), pre neuspeha protiv lažne države Kosova i danas bi morali da trijumfuju jer su do kraja ostala samo dva kola.

Izabranici Alon Hazana igraju jako tvrdo, gol-razlika im je 7:8 i možemo očekivati da ponovo takvom igrom dođu do bitna tri boda.

Sa druge strane računica kod Švajcaraca je vrlo jednostavna. Trijumf ih automatski vodi na Euro, to čini verovatno i bod, ali bi onda morali plasman matematički da obezbeđuju u preostala dva kola.

Zanimljivo je da gosti nemaju poraz u ovom kvalifikacionom ciklusu, ali su odigrali čak četiri remija, a vredi napomenuti da su na tri od te četiri utakmice imali prednost koju nisu uspevali da sačuvaju.

Za razliku od nekih proteklih generacija, ova igra utakmice sa velikim brojem pogodaka o čemu svedoči njihova gol-razlika 20:8, što znači da u proseku na mečevima čete Murata Jakina padaju tačno četiri gola!

Švajcarci su u 21. veku propustili samo jedno Evropsko prvenstvo i to je bilo 2012. godine, a najveći uspeh su ostvarili na proteklom kada su dogurali do četvrtfinala gde ih je boljim izvođenjem penala izbacila Španija.

Večerašnji rivali su se poslednji put susreli krajem marta i tada su Džaka i družina bili poprilično ubedljivi, 3:0.

Verujemo da ćemo gledati nešto tvrđi meč na startu zbog značaja ove utakmice i predlažemo malo golova u prvom poluvremenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)