REMI (NI)JE OPCIJA: Danska i Slovenija bore se za prvo mesto u grupi ''H''

O. M.

17. 11. 2023. u 14:03 >> 14:03

DERBI devetog kola grupe ''H'' kvalifikacija za odlazak na završni turnir EURO 2024 u Nemačkoj igra se večeras od 20 časova i 45 minuta na stadionu Parken u Kopenhagenu, gde domaća Danska dočekuje Sloveniju.

РЕМИ (НИ)ЈЕ ОПЦИЈА: Данска и Словенија боре се за прво место у групи Х

Foto: Profimedia

Ove dve ekipe izjednačene su na čelu tabele sa po 19 bodova. U prvom međusobnom susretu odigrali su nerešeneo 1:1, a imaju i gotovo identičnu gol-razliku, Slovenci 17:6, Danci 17:7.

Na prvi pogled deluje da bi remi u ovom susretu doneo plasman i jednima i drugima, međutim, to nije slučaj, a razlog je taj što Kazahstan čeka kao "zapeta puška". Slovence u poslednjem kolu očekuje duel sa "jastrebovima" i u slučaju poraza u toj utakmici, ovde im remi ne bi bio dovoljan. Podrazumeva se da će Kazahstan večeras ispuniti očekivanja i savladati slabašni San Marino.

Zbog toga Slovenci imaju manje prostora za kalkulacije u ovom meču od Danaca koje u poslednjem kolu očekuje lak zadatak, ako takvih u savremenom fudbalu ima, protiv Severne Irske. Ova doza opreznosti nije kurtoazna prema momcima iz Severne Irske, pošto su oni u prvom duelu sa Dancima vrlo lako mogli da stignu do boda.

Zapravo i jesu i to u četvrtom minutu zaustavnog vremena kada je Kalum Maršal postigao gol za 1:1 na Parkenu, ali je posle sugestije iz VAR sobe sudija Stefanski iz Poljske poništio pogodak.

Danci su razočarali na utakmici u Kazahstanu kada su dozvolili "jastrebovima" da u drugom poluvremenu preokrenu i stignu do tri boda. Vratili su im na Parkenu kada su pobedili sa 3:1, ali nisu blistali ni u toj utakmici, kao ni u jednoj drugoj tokom ovog kvalifikacionog ciklusa.

Iako su osim ovog poraza izgubili još samo dva boda, u pomenutom remiju sa Slovenijom, mučili su se protiv svih rivala, uključujući i San Marino kome su čak dozvolili da postigne gol posle osam utakmica "posta".

Slovenija je nakon secesije iz Jugoslavije učestvovala na samo jednom Euru i to je bilo 2000. godine u Belgiji i Holandiji kada su zauzeli poslednje mesto u grupi sa Španijom, našom reprezentacijom i Norveškom.

Sada imaju priliku da se nađu u Nemačkoj, ali ne smeju da se opuste. Pobedom na Parkenu bi obezbedii prvo mesto, a u slučaju remija ili poraza morali bi da ostanu neporaženi u poslednjem kolu protiv Kazahstana za drugo mesto.

Treba reći da Slovenija igra u odličnoj formi. U poslednjih 19 utakmica, posle dva uzastopna poraza , od Švedske i od Srbije, izgubili su još samo jednom, od Finske koja im se kasnije na neki način odužila jer je pobedila i Kazahstan. Da nije bilo tog poraza "jastrebova" sada bi "zmajčeki" imali imperativ pobede protiv Danske.

Inače, Slovenija nikada nije pobedila Dansku, a remi u prošloj utakmici bio je prvi međusobni susret u kome nije izgubila.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,51) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis