KRALJ SE PONOVO PENJE NA TRON? Real dočekuje redovnu mušteriju na ''Santijago Bernabeu''

V.M.

11. 11. 2023. u 08:25

U jednom od derbija 13. kola La lige, četa Karla Ančelotija će ugostiti ekipu Valensije (21:00).

КРАЉ СЕ ПОНОВО ПЕЊЕ НА ТРОН? Реал дочекује редовну муштерију на Сантијаго Бернабеу

FOTO: Tanjug/AP

Nošeni pobedom u El Klasiku nad Barselonom, domaćini su opušteno očekivali da ostvare rutinsku pobedu nad Rajo Valjekanom. Kako je meč promicao, fudbaleri Reala su bili sve nervozniji i na kraju nisu uspeli da probiju bedem predvođen golmanom Stoletom Dimitrijevskim koji je najzaslužniji za to što je Valjekano odneo bod sa Bernabeua (0:0).

Nakon toga, kraljevi su u okviru Lige šampiona ostvarili četvrti ovosezonski trijumf savladavši Bragu (3:0) i na taj način su osigurali novo igranje u nokaut fazi najjačeg evrospkog takmičenja.

Što se tiče same La lige, Real je trenutno drugi na tabeli sa 29 osvojenih bodova, dva manje od iznenađujuće vodeće Đirone i ukoliko Katalonci kiksiraju protiv Valjekana (14:00), imaće priliku da ponovo preuzmu tron.

Kako bi to uradili četi Karla Ančelotija će ponovo biti potrebne usluge fenomelanog Džuda Belingema koji je letos pojačao ekipu i već sada se pokazuje kao jedno od najboljih pojačanja u istoriji slavnog kluba.

Fantastični veznjak je na 15 mečeva postigao 13 pogodaka, a o njegovom uticaju na igru domaćina dovoljno govori što je nakon samo par treninga posle njegovog dolaska Ančeloti izjavio da će formacija i ekipa morati da se prilagode njemu, a ne on njima, tako da Madriđani ove sezone igraju čuvenu ''dijamant'' postavku koji je iskusni trener forsirao kada je bio menadžer Milana.

Sa druge strane, nakon veoma loše prošle sezone kada je jedva izvojevala opstanak, Valensija sada igra dosta solidno nalazi se na osmom mestu sa 18 sakupljenih poena.

Ovaj meč ''slepi miševi'' dočekaće u veoma pozitivnoj atomsferi jer su neporaženi na poslednja četiri susreta. U tom periodu odigrali su dva remija uz isto toliko pobeda, a jednu od njih ostvarili su proteklog vikenda kada su na ''Mestalji'' savladali Granadu sa 1:0.

Ipak, izabranicima Rubena Barahe će biti veoma teško da nastave tu seriju dobrih rezultata jer su poslednji put na ''Santijago Bernabeu'' slavili od 2008, a od tada su doživeli deset poraza uz pet remija.

Ovo gostovanje im dodatno otežava činjenica da će biti bez ponajboljeg igrača ekipe Selima Amalaha koji će odsustovati oko mesec dana nakon zadobijene povrede protiv Granade.

Što se tiče domaćina, on će standardno biti bez Kurtoe, Militaa i Gulera koji će se na tribinama pridružiti Ridige, Čuameni i Kepa.

Real je večerašnjeg rivala savladao na posledinjh sedam duela na ''Santijago Bernabeu'', a mi verujemo da će to učiniti i osmi put.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)