VERONA BEZ LAZOVIĆA U ĐENOVI: Đilardino ima džokera za oslabljene "mastife"

O. M.

10. 11. 2023. u 14:43 >> 14:43

ĐENOVA dočekuje Veronu u drugoj utakmici 12. kola italijanske Serije A.

ВЕРОНА БЕЗ ЛАЗОВИЋА У ЂЕНОВИ: Ђилардино има џокера за ослабљене мастифе

FOTO: EPA

Utakmica se igra na stadionu Luiđi Feraris s početkom od 20 časova i 45 minuta.

"Grifoni" su 14. na tabeli Serije A sa 11 bodova, tri više od današnjeg protivnika koji je u zoni ispadanja, tačnije na 18. poziciji. Ekipa koju predvodi nekadašnji italijanski rerezentativac Alberto Đilardino prošlu sezonu je provela u Seriji B, ali se ekspresno vratila sa ambicijama da ove sezone zadrži status prvoligaša. 

Kako sada stvari stoje, ima i ozbiljnijih kandidata za ispadanje, ali Đenova će verovatno do kraja sezone strepiti za status. To potvrđuje i poslednji rezultat u Seriji A kada je izgubila od jednog protivkandidata u borbi za opstanak, Kaljarija. Bilo je 2:1 za probuđene Sardence kojima je to bila druga uzastopna pobeda u prvenstvu i druga ukupno u sezoni.

Prethodno je Đenova pobedila najslabiju ekipu u ligi, bar kada se gleda dosadašnji bodovni saldo, Salernitanu, sa 1:0. Jedini strelac za "grifone" na tom meču bio je Gudmundson u 35. minutu. Između ove dve utakmice došao je Kup u kome je Đenova pobedila Ređanu sa 2:1 posle produžetka. Gosti iz Ređo Emilije su poveli u prvom poluvremenu, a pobedu Đenovi opet je, golom u 99. minutu, doneo Gudmundson, koji polako postaje Đilardinov džoker.

Verona dolazi možda u idealnom trenutku da se Đenova odlepi sa dna tabele. Reč je o ekipi koja je u velikoj rezultatskoj krizi. Iako su "mastifi" prvenstvo otvorili dvema pobedama, na gostovanju Empoliju (1:0) i kod kuće protiv Rome (2:1), to u do danas ostale jedine dve utakmice u kojima su trijumfovali.

Trenutno je Verona u seriji od pet poraza, a u poslednjih deset utakmica zabeležili su dva remija i osam puta su pognute glave napuštali teren. Jedan od tih pet uzastopnih poraza označio je i eliminaciju iz Kupa Italije, Bolonja je sa 2:0 overila plasman dalje.

Reprezentativac Srbije Darko Lazović igrao je 64 minuta u porazu sa 3:1 od Monce, a zamenjen je zbog povrede zbog koje će propustiti i večerašnji meč. Umesto njega je ušao Siril Ngonge koji je kasnije asistirao za počasni pogodak "mastifa" i tako sebi verovatno obezbedio mesto u startnoj postavi večeras.

Verona nije pobedila Đenovu u 16 poslednjih međusobnih susreta na "Marasiju", a na poslednja dva bilo je nerešeno, 3:3 i 2:2. Poslednjih 13 susreta u Đenovi došlo je najmanje dva gola, a većina i 3+. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost