REAL PERFEKTAN U LIGI ŠAMPIONA: Da li će Portugalci ponovo namučiti ''kraljeve''?

V.M.

08. 11. 2023. u 19:42 >> 19:42

IZABRANICI Karla Ančelotija će večeras pokušati da ostvare četvrtu uzastopnu pobedu u najjačem evropskom takmičenju kada od 21.00 dočekaju ekipu Brage.

РЕАЛ ПЕРФЕКТАН У ЛИГИ ШАМПИОНА: Да ли ће Португалци поново намучити краљеве?

FOTO: Tanjug/AP

Iako ima devet osvojenih bodova iz uvodna tri meča, Real nije baš impresionirao na tim utakmicama.

Protiv Union Berlina ga je u poslednjim minutima spasao Belingem (1:0), nakon toga je u veoma neizvesnom meču savladan Napoli na ''Dijego Armando Maradoni'' (3:2), da bi u prošlom kolu uz dosta problema bio bolji od Brage (2:1).

Madriđani su vodili sa 2:0 u 61. minutu i delovalo je da će lako doći do trijumfa, ali Đalo je uskoro smanjio zaostatak, a u završnici meča se igralo na polovini ''kraljeva'', ipak čvrsta odbrana predvođena čuvarom mreže Kepom je izdržala i odnela čitav plen u špansku prestonicu.

Nakon tog meča, Real je u ''El klasiku'' uspeo da preokrene zaostatak od jednog gola i nošen dvostrukim strelcem Belingemom je došao do vredna tri boda na ''Kam nou'', ipak proteklog vikenda je remizirao sa Rajo Valjekanom, tako da sada vrh tabele La lige iznenađujuće pripada Đironi.

Iako ne izgleda uvek ubedljivo na terenu, Real je slavio na 12 od 15 odigranih utakmica ove sezone i jedan je od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona, odnosno španskog prvenstva.

Sa druge strane, Braga je trenutno treća u grupi ''C'' sa tri osvojena boda, tri manje od drugoplasiranog Napolija, tako da bi morala da dođe do iznenađenja na večerašnjem duelu ako misli da se plasira u narednu fazu.

Jedini trijumf u takmičenju ostvarila je protiv Union Berlina kada je gubila sa 0:2 i na kraju slavila rezultatom 3:2, ipak uz to je doživela poraze od Napolija, odnosno Reala.

Što se tiče domaćeg prvenstva, gosti su tu četvrti nakon deset odigranih kola, a za vikend su u dominantnom stilu savladali Portimonense iako su na poluvremenu gubili sa 0:1 (6:1).

Loše vesti za Ančelotija su to što će večeras biti bez Čuamenija, koji se na tribinama pridružuje Kurtoi i Ederu Militau, a na sve to pod znakom pitanja je i najbolji igrač ekipe ove sezone, svemogući Džud Belingem (14 mečeva, 13 golova).

Iako će biti bez par prvotimaca, verujemo da će Madriđani nošeni publikom na ''Santijago Bernabeu'' doći do trijumfa i tako osigurati plasman u narednu fazu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)