VLAHOVIĆ PROTIV BIVŠEG KLUBA: Srpski reprezentativci ukrštaju koplja na ''Artemio Frankiju''

V.M.

05. 11. 2023. u 10:47 >> 10:47

U poslednjoj utakmici nedeljnog programa 11. kola Serije A, Fiorentina će ugostiti Juventus (20:45).

ВЛАХОВИЋ ПРОТИВ БИВШЕГ КЛУБА: Српски репрезентативци укрштају копља на Артемио Франкију

FOTO: Tanjug/AP

Juve je u novu sezonu ušao malo ''ispod radara'' pošto je prošle godine bio sedmi i po dogovoru otkazao učešće u Ligi konferencija kako ne bi kasnije bio kažnjen, ali u uvodnih deset kola je pokazao da se radi o izuzetno jakoj ekipi.

Osvojio je 23 boda do sada i večerešnji meč dočekuje u seriji od tri vezane pobede. Prvo je bio bolji od Torina, a zatim od Milana i Verone.

Posebno je uzbudljiva bila ta protiv ekipe iz grada ljubavi, jer su proteklog vikenda do nje došli pogotkom mladog Kambijasa u 98. minutu utakmice.

''Stara dama'' nije primila nijedan gol na pomenuta tri susreta i u sjajnoj atomsferi putuje u Firencu gde će pokušati da produži imrpesivni niz.

Nakon povrede polako se u sastav vraća Dušan Vlahović, srpski reprezentativac je uz Kjezu najbolji strelac ekipe (po četiri data gola), a interesantno je da su oba igrača pre Juvea igrali za Violu i večeras će se boriti protiv svog bivšeg kluba.

Što se tiče Fiorentine, ona je u blagom padu forme jer je doživela dva uzastopna poraza. Prvi joj je naneo Empoli, a nakon toga je bolji od nje bio i Lacio.

Tragičar protiv ''nebeskoplavih'' je bio Nikola Milenković koji je u sudijskoj nadoknadi skrivio penal igranjem rukom, a njega je u gol pretvorio iskusni Ćiro Imobile.

Zbog ta dva poraza Viola je pala na sedmo mesto, ali pre početka kola je zaostajala samo dva boda za četvrtoplasiranom Atalantom, tako da se i dalje nalazi u borbi za neko od mesta koja vode u Ligu šampiona iduće sezone.

Nakon dogovora Juvea i UEFE da ''stara dama'' ne igra u Ligi konferencija, njeno mesto zauzela je upravio Fiorentina koja je prva u grupi ''F'' sa pet osvojenih bodova iz uvodna tri kola.

Tradicionalno gledaju ovi rivali igraju veoma tvrde mečeve i na poslednjih sedam međusobnih duela svaki put je dolazila igra UG 0-2.

S ozbzirom da je to bio slučaj i na Juventusove poslednje tri utakmica, kao i da domaćini nisu dali gol 180. minuta u Seriji A, verujemo da će se ta tradicija nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić