NEKADA ZAJEDNO HARALI EVROPOM, A SADA SUPARNICI: Obračun dve legende italijanskog fudbala

V.M.

31. 10. 2023. u 11:53 >> 11:53

U šesnaestini finala italijanskog kupa, fudbaleri Salernitane će dočekati Sampdoriju (18:00).

НЕКАДА ЗАЈЕДНО ХАРАЛИ ЕВРОПОМ, А САДА СУПАРНИЦИ: Обрачун две легенде италијанског фудбала

Foto Profimedia

Najzanimljivija činjenica za ovaj meč je što će na klupama večerašnjih rivala biti dve legende italijanskog fudbala Filipo Inzagi i Andrea Pirlo koji su zajedno u dresu Milana i italijanske reprezentacije osvojili veliki broj titula, Liga šampiona, kao i Svetsko prvenstvo 2006. godine. 

Inzagi je skoro doveden da ugasi požar u Salernu, dok Andrea Pirlo pokušava da vrati bivšeg šampiona u elitu ali mu ne ide baš najbolje.

Čuveni napadač je preuzeo Salernitanu sredinom meseca i na svom debiju je remizirao sa Kaljarijem (2:2), da bi nakon toga doživeo poraz od Đenove (0:1).

Njegobi izabranici su jako loše započeli sezonu pod Pablo Sosom i težak je zadatak pred popularnim Pipom jer se ekipa iz Salerna nalazi na poslednjem mestu sa samo četiri osvojen boda iz deset odigranih utakmica.

Napadački jadi su najveći problem domaćinu koji je postigao samo šest pogodaka i Inzagi će morati pod hitno da reši taj problem.

Sa druge strane, težak zadatak ima i Andrea Pirlo čija je Sampdorija predvođena Dejanom Stankovićem prošle sezone ispala iz elite.

Velikan iz Đenove je ostao bez velikog broj bitnih igrača i tone sve dublje jer je trenutno 17. na tabeli Serije B sa samo sedam sakupljenih bodova.

Što se tiče Kupa Italije, Salernitana je na otvaranju bila bolja od Ternane (1:0), dok je Sampdorija izbacila Sudtirol posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Verujemo da će Inzagi nadmudriti svog nekadašnjeg saigrača i ostvariti prvi trijumf na klupi domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon