TOTENHEMOV NAJBOLJI START OD SLAVNE 1960/61: Donosi li Postekoglu titulu "pevcima" posle 63 godine?

O. M.

27. 10. 2023. u 14:38 >> 14:38

LIDER Premijer lige Totenhem otvara 10. kolo engleskog fudbalskog šampionata. "Sparsi" gostuju Kristal palasu u "malom londonskom derbiju", a utakmica na Selhurst parku počinje u 21 čas po srednjoevropskom vremenu.

ТОТЕНХЕМОВ НАЈБОЉИ СТАРТ ОД СЛАВНЕ 1960/61: Доноси ли Постекоглу титулу певцима после 63 године?

Tanjug/AP

Start tekuće sezone je najbolji Totenhemov otkad se igra Premijer liga i drugi najbolji u elitnom razredu engleskog fudbala posle 1960/61. kada su osvojili drugu i poslednju titulu šampiona i vezali 11 pobeda u prvih 11 kola. Sada su posle devet kola skupili 23 boda iz sedam pobeda i dva remija. 

Novi menadžer Angelos Postekoglu je izgleda posložio kockice i Totenhem je konačno konkurentan u borbi za titulu, prvi put od one nesrećne 2015/16. kada su dugo bili u trci  za prvim mestom sa Lesterom, a na kraju izgubili i drugo od najvećeg rivala Arsenala.

Na svakoj utakmici ove sezone do sada su postigli najmanje jedan gol, a u osam od devet utakmica postigli su dva ili više. Četiri puta su sačuvali mrežu. Imaju drtugu najbolju odbranu u ligi iza Mančester sitija i četvrti najubojitiji napad, posle Njukasla, Aston vile i Brajtona. Upravo je odbrana doživela najveće preobraženje, pošto su prošle godine primili čak 63 gola, što je u najvećoj meri i uticalo da ostanu bez plasmana u Evropu. 

Napad je prošle sezone bio ubojit, naravno, zahvaljujući Hariju Kejnu koji je ovog leta prešao u Bajern željan trofeja, a iza sebe je izgleda ostavio tim koji će ove godine možda i da se okiti titulom. Na prvom mestu liste strelaca "pevaca" sada je Korejac Son koji je godinama unazad bio možda pomalo i nepravedno zapostavljen od medijskih svetala u senci Kejna. On je postigao sedam golova do sada, samo tri manje nego u celoj prošloj sezoni, a podršku ima najviše u Džejmsu Madisonu, koji je tri puta tresao mrežu u Premijer ligi, ali sa pet asistencija zaostaje samo jednu za liderom lige u ovoj kategoriji, Kiranom Tripijeom iz Njukasla.

Totenhem ove sezone ne igra Evropu ali raspored je svejedno zgusnut. Još u ponedeljak, Postekogluovi izabranici zatvorili su prethodnu rundu, a već danas otvaraju ovo kolo. Imajući to u vidu može se očekivati da će ovaj Australijanac grčkog porekla izvršiti promenu ili dve u sastavu.

Za sada je izvesno da će u odnosu na sastav koji je odneo pobedu nad Fulamom (2:0) u ponedeljak, tim pojačati vezista Iv Bisuma. Malijac je protiv "kolibara" odslužio suspenziju i spreman je da se pridruži Pape Saru u veznom redu. Ukoliko Senegalac ne bude spreman, a prijavljena mu je lakša povreda, onda će dvojac zadnjih veznih verovatno činiti Bisuma i Danac Pjer Emil Hojbjerg.

Kristal palasu su mnogi ako ne i većina pred ovu sezonu predviđali tešku i neizvesnu borbu za opstanak, ali kako sada stvari stoje, stari lisac Roj Hadžson sklopio je tim za sredinu tabele.

Orlovi su trenutno 11. sa po tri pobede, nerešene i poraza i 12 bodova. Imajući u vidu kako očajno igraju Šefild junajted, Bornmut, Luton, pa i Everton, već je jasno da se Palas neće bortiti za opstanak, mada je malo verovatno i da će igrati neku značajniju ulogu u krojenju vrha tabele. Ovo najviše zbog toga što ekipa postiže malo golova, tek je Bornmut postigao manje od njih ove sezone, ali zato je odbrana jedna od čvršćih u ligi, tačnije peta najbolja.

Naravno, iznenađenja su uvek moguća, naročito u derbijima, pa bili oni i "mali gradski derbiji", ali Kristal palas prošle godine nije uspeo da pobedi nijednu od ekipa iz takozvane "velike šestice" u koje spada i Totenhem.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG:X2&0-3 (kvota 1,81) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene