IZLET U FIRENCU: Čukarički na najtežem evropskom ispitu do sada

V. M.

26. 10. 2023. u 08:25

SRPSKI predstavnik će u trećem kolu Lige konferencija gostovati prošlosezonskom finalisti, Fiorentini (21.00).

ИЗЛЕТ У ФИРЕНЦУ: Чукарички на најтежем европском испиту до сада

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Čukarički ove godine po prvi put u svojoj istoriji igra u nekom evropskom takmičenju i jedini je srpski klub koji je i dalje bez boda jer su Zvezda i TSC osvojili po jedan u Ligi šampiona, odnosno Ligi Evrope.

''Brđani'' su na otvaranju takmičenja gostovali Ferencvarošu gde su poveli preko Đorđa Ivanovića, ali nisu uspeli da izdrže nalete mađarskog šampiona pa su na kraju poraženi sa 3:1.

Nakon toga su dočekali Genk, ali su poraženi identičnim rezultatom pa se nalaze na dnu grupe ''F'' kao jedini tim koji i dalje nije osvojio nijedan bod.

Čuki ruže ne cvetaju ni u Superligi Srbije gde ih je za vikend savladao Novi Pazar (0:1) i pali su na šesto mesto tabele najjačeg ranga srpskog fudbala.

Sa druge strane, Fiorentina je bila u sjajnoj seriji od sedam utakmica bez poraza koja je šokantno prekinuta ovog ponedeljka kada je fenjeraš Empoli odneo tri boda sa ''Artemio Frankija'' (0:2).

I pored tog neuspeha, Viola igra veoma dobru sezonu, nalazi se na petom mestu tabele Serije A i ima isto bodova kao i četvrtoplasirani Napoli koji se nalazi na mestu koje garantuje igranje u Ligi šampiona naredne godine.

Zanimljivo je da četa Vinčenca Italijane nije ni trebalo da igra u Ligi konferencija ove sezone, ali je Juvenuts kažnjen neigranjem u Evropi jednu godinu pa je njegovo mesto u trećem najjačem evropskom takmičenju zauzela Fiorentina.

U dosadašnjem toku takmičenja domaćin je odigrao dva remija, zauzima treće mesto i danas će juriti tri boda kojima bi se popeo na neko mesto koje vodi u narednu fazu.

Fiorentina je na šest ovosezonskih utakmica pred svojim navijačima postigla 12 golova, a mi verujemo da će se ta napadačka rapsodija i večeras nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,46)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!