VLAHOVIĆ SE VRAĆA, JOVIĆ KONAČNO DOBIO ŠANSU KAO STARTER: Strašan derbi na Apeninima, Milan dočekuje Juventus

O. M.

05. 12. 2023. u 10:25 >> 10:25

OVE nedelje od 20 časova i 45 minuta na stadionu "San Siro" u Milanu igra se jedan od najvećih svetskih derbija, utakmica između Milana i Juventusa.

ВЛАХОВИЋ СЕ ВРАЋА, ЈОВИЋ КОНАЧНО ДОБИО ШАНСУ КАО СТАРТЕР: Страшан дерби на Апенинима, Милан дочекује Јувентус

FOTO: Tanjug/AP

Milan je nakon osmog kola preuzeo prvo mesto na tabeli sa 21 bodom. Rosoneri su ostvarili sedam pobeda, uz samo jedan poraz, ali onaj veoma bolan u "derbiju dela Madonina" od gradskog rivala Intera (1:5). Neroazuri su bili prvi sve do reprezentativne paue kada su remijem sa Bolonjom dozvolili Milanu da ih pretekne, ali su se u subotu, bar privremeno, vratili na čelo tabele pošto su pobedili Torino u gostima.

Milan sada zaostaje bod za gradskim rivalom, a remi mu ne bi bio dovoljan da se vrati na lidersku poziciju jer Inter ima bolji međusobni skor i daleko bolju gol-razliku. 

Izabranici Stefana Piolija imaju šest utakmica u nizu bez poraza u svim takmičenjima a u Seriji A su vezali četiri pobede, posle tog teškog poraza u derbiju dela Madonina. U međuvremenu su odigrali i dve utakmice u Ligi šampiona, protiv Njukasla kod kuće i Borusije Dortmund u gostima a obe su završene bez golova.

Na San Siru su odigrali tri utakmice kao domaćini i sve tri pobedili, protiv Torina je bilo 4:1, Verone 1:0 i Lacija 2:0. 

Utakmicom protiv Juventusa počinje jedan period teških mečeva za Milan, pošto ih očekuju Pari Sen Žermen, Napoli, Fiorentina i revanš sa Dortmundom. Pioli u derbiju neće moći da računa na kažnjene Tia Ernandeza i Majka Menjana.

Reprezentativac Srbije Luka Jović konačno je dobio šansu kao starter, u utakmici protiv Đenove, nakon što je protiv Intera i Kaljarija odigrao ukupno 40 minuta. On će derbi verovatno početi sa klupe pošto prednost ima Olivije Žiru kome će po bokovima pomagati Rafael Leao i Kristijan Pulišić. Sjajni Amerikanac postigao je četiri gola od kad je došao iz Čelsija i ima priliku da postane tek peti igrač Milana koji je postigao pet ili više golova na prvih deset utakmica za klub. Prethodno to su postigli Andrej Ševčenko, Ronaldinjo, Alešadre Pato i Karlos Baka.

Juventus je treći na tabeli posle osam utakmica sa 17 bodova, četiri manje od Milana. Stara dama je neporažena na poslednje tri utakmice u kojima nije primila ni gol. Juve je poput Milana i Intera doživeo samo jedan poraz. Neočekivano je izgubio od Sasuola, koji je četiri dana kasnije slavio i protiv Intera. Ipak, izabrnaici Masimilijana Alegrija imaju pet pobeda, dve manje od Milana, pošto nisu uspeli da savladaju Atalantu (0:0) i Bolonju (1:1). 

Sa samo šest primljenih golova, bjankoneri imaju drugu najbolju odbranu u ligi posle Intera. Na tri od četiri gostovanja uspeli su da sačuvaju mrežu.

Inače, Seriju A ovih dana trese ko zna koji u nizu skandala vezanih za ilegalno klađenje fudbalera. U centru je ovoga puta vezista Juventusa Nikolo Fađoli koji je priznao da se kladio i dogovorio se sa Savezom da prihvat isedmomesečnu suspenziju. Juventus je stao iza njega a Maks alegri je najavio da ga očekuje u timu posle suspenzije. Drugi igrač koji je učestvovao u ovoj aferi je sada već bivši vezista Milana Sandro Tonali koji je ovog leta prešao u Njukasl za 70 miliona evra. Njemu preti kazna od 16 meseci zbog toga što se kladio i na utakmice svog kluba, doduše igrao je uvek na pobedu Milana.

Alegrija je obradovao povratak Dušana Vlahovića i Federika Kijeze u tim, ali će u zadnjoj liniji morati da se snađe bez Danila i Aleksa Sandra. Mesto Fađolija u sredini pored Rabioa verovatno će zauzeti novopečeni reprezentativac Italije Fabio Moreti.

S obzirom da je Arkadijuš Milik bio strelac u derbiju dela Mole protiv gradskog rivala Torina - na asistenciju srpskog reprezentativca Filipa Kostića - Alegri mu možda pruži priliku od početka uz Vlahovića, u kom slučaju bi Kijeza šansu čekao s klupe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić