AJMBETOVA BOMBA JE SVE ZAKUVALA: Kazahstanci veruju u novo čudo

O. M.

14. 10. 2023. u 08:50

FUDBALERI Danske dočekuju Kazahstan u jednom od dva derbija grupe "H" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine. Utakmcia se igra na "Parken stadionu" u Kopenhagenu od 20 časova i 45 minuta.

АЈМБЕТОВА БОМБА ЈЕ СВЕ ЗАКУВАЛА: Казахстанци верују у ново чудо

FOTO: AP/Tanjug

Ovo je najinteresantnija grupa kvalifikacija, ako ne po kvalitetu ekipa onda po neizvesnosti ko će da ide na završni turnir. Četiri ekipe deli samo bod. Slovenija i Danska imaju po 13, a Kazahstan i Finska po 12 osvojenih bodova. Daleko iza i odavno bez šansi za plasman su Severna Irska koja ima tri boda i San Marino koji je zakovan za dno sa svih šest poraza.

Danska je propustila samo dva finalna turnira od poslednjih deset. Na prethodnom Euru bili su polufinalisti i nezvanično zauzeli treće mesto. Danska ima i jednu titulu šampiona Evrope, onu "krnju" koju su osvojili zahvaljujući eliminaciji Jugoslavije sa Eura u Švedskoj 1992. godine.

Samopouzdanje je visoko u timu Kaspera Hjulmanda nakon što su se podigli na tabeli pobedom u tri od poslednja četiri meča (uz jedan remi). Polufinalisti Eura 2020 su takođe u senzacionalnoj formi kod kuće, gde je samo kasniji vicešampion UEFA Lige nacija Hrvatska uspela da ih pobedi u 17 nastupa van velikih turnira od septembra 2020.

Ta serija je loša vest za goste iz Kazahstana, koji su izgubili četiri od svojih pet međusobnih susreta sa crveno-belima, ali su jedinu pobedu ostvarili upravo u ovom ciklusu kvalifikacija. 

Danska je vodila 2:0 golovima Rasmusa Hojlunda, ali su "jastrebovi" maestralnom igrom stigli do preokreta, u režiji Abata Ajmbetova koji na kraju nije završio meč jer je isključen u šestom mminutu zaustavnog vremena.

Kazahstan je pobedio na oba gostovanja u ovom ciklusu, protiv San Marina i Severne Irske pa sada prvi put u istoriji imaju priliku da vežu tri pobede u gostima.

"Jastrebovi" su pre početka kvlaifikacija osvojili treću grupu Divizije "C" lige nacija čime su obezbedili plasman u baraž za Euro što znači da će i u slučaju da ne uspeju u kvalifikacijama imati još jednu šansu da se domognu istorijskog plasmana.

Napadač Danske i Mančester junajteda Rasmus Hojlund je sa šest pogodaka drugi strelac kvalifikacija iza Romelua Lukakua koji ima osam.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis