PSV DOMINIRA U HOLANDIJI, ALI LIGA ŠAMPIONA JE NEŠTO DRUGO: Sevilja mora da se izdigne posle nesrećnog poraza od Barselone

O. M.

03. 10. 2023. u 10:34

PSV Ajndhoven će ugostiti Sevilju u drugom kolu Lige šampiona. Utakmica je na programu u sredu od 21 čas u Ajndhovenu.

ПСВ ДОМИНИРА У ХОЛАНДИЈИ, АЛИ ЛИГА ШАМПИОНА ЈЕ НЕШТО ДРУГО: Севиља мора да се издигне после несрећног пораза од Барселоне

Foto: Profimedia

Filipsovci dominiraju u holandskoj Erediviziji sa sedam pobeda iz sedam kola, ali su u prvoj rundi Lige šampiona doživeli pravu katastrofu od povratnika u elitno klupsko takmičenje Arsenala, koji je pobedio sa 4:0. Sevilja je takmičenje otvorila mršavim bodom protiv Lansa na svom terenu (1:1).

Niko nije ni očekivao da PSV izvuče nešto više od poraza na Emirejtsu, ali 4:0 je ipak težak poraz imajući u vidu formu koju Filipsovci pokazuju u Erediviziji, ne zanemarujući ni činjenicu da holandski šampionat ne može da se poredi ni sa Ligom šampiona ni sa Premijerligom po kvalitetu.

PSV se brzo oporavio od ovog poraza pa je u nacionalnom šampionatu vezao nove tri pobede uz impresivnu gol-razliku od 10:1. Padali su redom Almere 4:0, Go ahed igls 3:0 i Folendam 3:1. U ovoj poslednjoj utakmici napadači PSV-a uputili su čak 17 udaraca u okvir gola gostujuće ekipe.

Kao i u slučaju Arsenala, Sevilja je nekoliko klasa iznad PSV-ovih protivnika u Erediviziji, pa ne treba očekivati ovakvu dominaciju domaće ekipe, čak iako gosti iz Andaluzije u ovu utakmicu ulaze poljuljani teškim porazom od Barselone u poslednjem kolu.

Taj poraz nije bio težak u rezultatskom smislu (1:0) koliko u načinu na koji je do njega došlo. Sevilja je do 76. minuta imala bod u džepu na gostovanju šampionu, ali je onda došlo do kurcšlusa. Povratnik u redove osvajača Lige Evrope i nekadašnja zvezda Real Madrida Serhio Ramos zatresao je svoju mrežu u pokušaju da očisti loptu posle centaršuta, ali je istu uputio iza leđa nemoćnog Nilanda koji je na ovom meču menjao našeg Marka Dmitrovića.

Treba istaći da je bez obzira na način na koji je ostvarena, pobeda Barselone bila zaslužena, ali je i Sevilja pokazala visok kvalitet igre.

Posle kiksa protiv Lensa, rohiblankosi nemaju prava na novu grešku ako žele u drugi krug. Očigledno je da je jedno mesto već rezervisano za Arsenal, a za drugo će se voditi velika borba između ovih rivala pa i Lensa, iako je jasno da su Francuzi najlošiji tim u grupi.

Imperativ dobrog rezultata može uticati na trenera Sevilje Hozea Luisa Mendilibara da naloži ofanzivniji fudbal, što bi moglo da bude opasno protiv napadačke ekipe kakva je PSV, ali s druge strane, Holanđani su protiv Arsenala naučili važnu lekciju, da se protiv "premijum" ekipa iz Lige petice ne sme srljati kao protiv ekipa u Erediviziji.

Proletos, u šesnaestini finala lige Evrope, PSV je pobedio sa 2:0, ali to je bio revanš koji je došao posle pobede Sevilje od 3:0 u Andaluziji, pa filipsovci nisu imali šta da izgube.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-3 (kvota 1,48) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)