SELTA ČEKA DA JOJ PRORADI TALISMAN: Las Palmas ima najgori napad i drugu najbolju odbranu u La ligi

O. M.

02. 10. 2023. u 08:35

LAS PALMAS dočekuje Seltu iz Viga u poslednjoj utakmici osmog kola španske La lige. Meč je na programu od 21 čas na stadionu Gran Kanarija u Las Palmasu.

СЕЛТА ЧЕКА ДА ЈОЈ ПРОРАДИ ТАЛИСМАН: Лас Палмас има најгори напад и другу најбољу одбрану у Ла лиги

Foto: EPA

Ovo su dva tima sa identičnim skorom u početnih sedam mečeva ove sezone. Sa po jednom pobedom, dva remija i četiri poraza zauzimaju 17. i 18. poziciju na tabeli. Imaju i istu gol-razliku, minus četiri, s tim što je Selta postigla sedam i primila 11 golova, dok je Las Palmas postigao samo dva i primio šest.

Samo je Real Madrid više od jednom zatresao mrežu ekipe sa Kanarskih ostrva. Bilo je to prošlog petka kada su "blankosi" pobedom od 2:0 izbili na čelo tabele. Ostala tri poraza bila su "minimalci", od Valensije, Đirone i Sevilje - sve u gostima, kao i poraz od Madriđana. Kod kuće Las Palmas igra bolje, ali i dalje nedovoljno efikasno. Pobedili su Granadu sa 1:0, sa Majorkom igrali 1:1, a sa Almerijom i Sosijedadom bez golova.

Las Palmasu je ovo prva sezona po povratku iz Segunde gde su prošle sezone osvojili drugo mesto. Ova ekipa će pokušati da ostane u istoj ligi dve sezone uzastopno, što im nije uspevalo od 2018. godine.

"Žuti'' su u negativnoj seriji od tri prvenstvena poraza od Selte, a najteži je bio u sezoni 2017/18. kada je ekipa iz Galicije pobedila sa 5:2, na ovom stadionu. Las Palmas nije pobedio u okršaju sa Seltom od 2016. godine.

Selta je u četvrtak odigrala 1:1 protiv Alavesa i to je prvi bod koji su izabranici Rafe Beniteza osvojili u ligi još od početka septembra kada su sa 3:2 savladali Almeriju. Neporaženi su bili još samo u prvom kolu kada su odigrali nerešeno sa Real Sosijedadom.

Selta odavno nije bila ovako nisko na tabeli La lige u kojoj igra neprekidno od 2012. godine. Kako stvari stoje na startu ove sezone, neće biti lako Benitezu i njegovim pulenima da zadrže nebeskoplave u eliti i 12. sezonu zaredom.

Protiv Las Palmasa biće oslabljeni neigranjem argentinskog veziste Franka Servija zbog problema sa mišićima, ako i odsustvom Luke dela Torea koji je zaradio suspenziju zbog crvenog kartona dobijenog protiv Alavesa.

Godinama unazad najbolji igrač Selte Jago Aspas ove sezone se još nije upisao u strelce i tu možda leži uzrok lošeg plasmana. Kada i ako proradi veteran, mogu se očekivati bolji dani za ''nebeskoplave''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)