BLEKIJEVA FIORENTINA MOŽE DO ČETVRTOG MESTA: Povratniku u Seriju A ne pomaže ni Klaudio Ranijeri

V.M.

02. 10. 2023. u 14:40 >> 14:40

''VIOLA'' će pred svojim navijačima u poslednjoj utakmici sedmog kola pokušati da produži nepobedivi niz protiv fenjeraša sa Sardinije (20.45).

БЛЕКИЈЕВА ФИОРЕНТИНА МОЖЕ ДО ЧЕТВРТОГ МЕСТА: Повратнику у Серију А не помаже ни Клаудио Ранијери

FOTO: M. Vukadinović

Nakon slabog otvaranja prvenstva i samo jedne pobede u uvodna tri kola, domaćin je znatno podigao formu nakon reprezentativne pauze i na poslednje tri utakmice je osvojio sedam bodova, što ga je podiglo na šesto mesto tabele Serije A, a ako bi ostvario ubedljiv trijumf na večerašnjem meču, ušao bi u top četiri.

Izabranici Vinčenca Italijane su mogli i do ligaškog het-trika u prošlom kolu, ali su ispustili prednosti protiv Frozinonea i morali su da se zadovolje bodom (1:1). Ponovo se slaba odbrana "viole" pokazala kao ahilova tetiva za tim iz Firence koji je u dosadašnjem toku prvenstva primio već deset golova i imaju jedan od najgorih defanzivnik rekorda u ligi.

Ako računamo i prošlu sezonu, Fiorentina u Seriji A nije izgubila na svom terenu deset vezanih utakmica i večeras ima sjajnu priliku da produži taj impresivni niz.

Sa druge strane, Kaljari se predvođen čuvenim Klaudijom Ranijerijem ekspresno vratio u Seriju A, ali pruža veoma slabe partije i zacementiran je za dno tabele.

Gosti su jedina ekipa u ligi koja nije ostvarila pobeda, a uz to su osvojili samo dva boda u uvodnih šest kola i doživeli čak četiri poraza.

Poslednji u nizu naneo im je Milan sredinom prošle nedelje. Ekipa sa Sardinije je povela na tom meču, ali ''rosoneri'' su nakon toga ubacili u petu brzinu i ostvarili rutinski trijumf (1:3).

Što se tiče međusobnih duela, u prednosti je "viola" koja je na poslednjih pet obračuna sa Kaljarijem ostvarila dve pobede, a uz to su viđena čak tri remija. 

Poslednji put kada su ''ostrvljani'' savladali večerašnjeg rivala bilo je 2019.

U redovima domaćina neće biti Pedrose, Dodoa i Mine, dok će kod gosta odsustvovati Lapadula, Rog i Mankosu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!