''ŠVABE'' SE PENJU NA VRH BUNDESLIGE: Novajlija je i dalje bez pobede

V.M.

22. 09. 2023. u 13:45 >> 13:45

PETO kolo najjače lige Nemačke otvoriće Štutgart i Darmštat na ''MHP areni'' (20.30).

ШВАБЕ СЕ ПЕЊУ НА ВРХ БУНДЕСЛИГЕ: Новајлија је и даље без победе

Foto: Profimedia

Domaćin ima odličnu priliku da se trijumfom pred svojim navijačima makar nakratko popne na vrh tabele, dok se sa druge strane novajlija baš muči u Bundelsligi i osvojio je samo jedan bod u uvodna četiri kola.

Taj jedan je lako mogao biti tri, jer su fudbaleri Darmštata vodili sa 3:0 protiv Borusije Menhengladbah na poluvremenu, ali su se u drugom delu igre potpuno raspali, dobili crveni karton i na kraju podelili plen sa nekadašnjim prvakom Nemačke.

Gost se ove sezone vratio u elitu, ali nije uložio mnogo novca preko leta i mnogi mu predviđaju ispadanje ili grčevitu borbu za opstanak. Najveći problemi za Darmštat je u odbrani, naime ''ljiljani'' su u dosadašnjem toku prvenstva primili čak 13 pogodaka, najviše u čitavoj ligi.

Pre pomenutog remija, četa Torstena Liberkneta je izgubila uvodna tri meča od Ajntrahta, Union Berlina i Bajera.

Nakon što je prošle godine jedva izbegao relegaciju, Štugart se potpuno preporodio u novoj kampanji osvojivši devet bodova u uvodne četiri utakmice na kojima je postigao impresivnih 14 golova, najviše u Bundesligi.

Čak osam njih dao je sjajni Serhu Žirasi koji je prošle nedelje postigao het-trik protiv Majnca, a pre toga je po dva puta tresao mrežu Bohuma i Frajbruga uz pogodak protiv Lajpciga.

Iako su ostali bez standardnih prvotimaca poput Vataru Enda, Borne Sose i Kostantinosa Mavropanosa, ''švabice'' su pokazale da mogu i bez njih, a večeras će imati priliku da pobedom preteknu vodeći Bajer koji ima bod više od današnjeg domaćina.

Štutgart je ove sezone pokazao da će svima biti jako teško da odnesu bodove sa ''MHP arene'', za sada je ugostio Bohum i Frajburg koje je ubedljivo ''tukao'' sa po 5:0.

U redovima domaćina neće biti Vagomana, Ulriha, Kastanasa i Narntija, dok će kod gosta meč propustiti Brunst, Hornzak, Hornbi, Maglica, Tornijelo i Cimerman.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)