PROŠLE SEZONE JE OVO BIO PREMIJERLIGAŠKI MEČ: ''Lisice'' i ''sveci'' bi da se vrate na pobedničku stazu

V.M.

15. 09. 2023. u 09:33

OBRAČUN Sautemptona i Lestera na ''Sent Merisu'' će otvoriti šesto kolo engleskog Čempionšipa (21.00).

ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ ЈЕ ОВО БИО ПРЕМИЈЕРЛИГАШКИ МЕЧ: Лисице и свеци би да се врате на победничку стазу

Foto: Profimedia

Oba tima su jako dobro otvorila sezonu, ali su pred pauzu doživeli prve ligaške poraze i večeras će pokušati da se vrate na pobedničku stazu.

Lester je pomalo iznenađujuće prošle godine ispao iz Premijer lige, ali preko leta je uprava obavila dobar posao i ''lisice'' su orne da se vrate u elitu. 

Veoma su dobro započele sezonu sa četiri vezane pobede nad Koventrijem, Hadersfildom, Kardifom i Roteramom, ali toj seriji je došao kraj pre pauze kada ih je na ''King pauer stadionu'' savladao Hal rezultatom 0:1.

I pored tog poraza, optimizam je veliki u Lesteru i navijači su jako zadovoljni kako njihovi miljenici igraju pod palicom Gvardiolinog učenika Enca Mareske koji je letos preuzeo kormilu i odmah je osvojio nagradu za trenera meseca avgusta u Čempionšipu.

Pored dobrog starta u ligi, Lester je ostvario i dva trijumfa u EFL kupu gde je bio bolji od Bartona i Tranmerea (po 2:0).

Što se tiče Sautemptona, on je bio jedan od glavnih kanidata za ispadanje iz Premijer lige prošle sezone i zauzeo je poslednje mesto na tabeli, ali ''sveci'' pod palicom novog trenera Rasela Martina imaju plan da se ekspresno vrate u prvi rang.

U uvodna četiri kola domaćin je odlično izgledao na terenu, ostvario je tri pobede uz remi, a nakon toga je, kao i njegov današnji rival, doživeo poraz pred reprezentativu pauzu.

Bolji od njega ubedljivo je bio Sanderlend (0:5), a odgovornost za taj poraz preuzeo je trener Martin koji je izjavio da je imao nekoliko neispavanih noći nakon tog neuspeha tokom kojih je pokušavao da nađe rešenje za defanzivne probleme svoje čete i veruje da će iz tog poraza dosta naučiti.

Mladi stručnjak je usadio veliki borbeni duh u svoje pulene koji su u uvodnih pet kola zaradili čak 21 žuti karton, ubedljivo najviše u čitavoj ligi.

Sautempton je prošle sezone dva puta savladao Lester (2:1 i 1:0), a mi verujemo da ćemo večeras gledati dosta ujednačen meč u kojem će oba tima postići barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)