SEVILJA BEŽI SA DNA: Las Palmas kao zagrevanje za Ligu šampiona

O. M.

17. 09. 2023. u 09:05

FUDBALERI Sevilje dočekuju Las Palmas u derbiju začelja španske La lige. Utakmica će biti odigrana ove nedelje od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Ramon Sančez Pishuan".

СЕВИЉА БЕЖИ СА ДНА: Лас Палмас као загревање за Лигу шампиона

Tanjug/ap

Sevilja je poslednja posle četvrtog kola bez ijednog boda i uz gol-razliku 5:8. Istina osvajač Lige Evrope, kome je to prošle sezone pošlo sedmi put u klupskoj istoriji, odigrao je meč manje a sva tri puta je poražen sa golom razlike, ali to ne ublažava alarmanto stanje. U prvom kolu su poraženi na svom terenu od Valensije sa 2:1, u narednom od Alavesa sa 4:3, dok su nakon toga poraženi kod kuće od Đirone sa 2:1. 

Ako ovako nastavi, Sevilji se smeši novi najgori plasman u La ligi u 21. veku. Trenutno neslavni rekord drži ekipa iz prošle sezone koja je bila 12, iako je Sevilja veći deo sezone bila i lošije plasirana.

Sevilja je izgubila i meč za Superkup Evrope od Mančester sitija, koji je bio bolji posle penal-ruleta. Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj nije uspeo da pretvori odlučujući udarac sa bele tačke u gol.

Kao pobednik Lige Evrope Sevilja se direktno plasirala u grupnu fazu ovogodišnje Lige šampiona, gde će im rivali biti Lens, PSV i Arsenal.

Nekoliko dana pre ovog meča Sevilja je predstavila jedno veliko pojačanje. U klub svog detinjstva vratio se jedan od najboljih defanzivaca u istoriji fudbala Serhio Ramos, posle 18 godina igranja za Real Madrid i Pariz sen Žermen, rešio je da se oduži Sevilji zbog koje je odbio milionske ponude iz Saudijske Arabije.

Las Palmas je u La ligu ušao zahvaljujući boljim međusobnim susretima sa Levanteom s kojim je bio bodovno poravnat na kraju ligaškog dela sezone u Segundi. Rezultati u pripremnom periodu su bili mešoviti, a poslednju pripremnu utakmicu pred početak šampionata odigrali su protiv Lajpciga i ubedljivo su poraženi sa 3:0.

Las Palmas je pre ovog kola na 18. mestu na tabeli, u zoni ispadanja, sa samo dva osvojena boda. Zanimljivo je da posle četiri kola imaju gol-razliku 1:3, što ih trenutno čini najlošijim napadom u ligi ali i jednom od najboljih odbrana. Oba poraza koja su doživeli bila su minimalnim rezultatom 1:0, od Valensije i Đirone, dok su protiv Sosijedada odigrali bez golova a sa Majorkom u prvom kolu 1:1.

Gosti su od početka sezone igrali teške mečeve, pokazuju rezultati, remizirali su sa Majorkom i Real Sosijedadom (1:1 i 0:0), a zabeležili su i dva minimalna poraza od Valensije po 1:0. i Đirona.

Na strani Sevilje uoči ovog meča su kvalitet i tradicija, ali treba imati u vidu i da četu Hose Luisa Mendilibara u utorak očekuje prvo kolo Lige šampiona protiv Lensa pa ne treba očekivati mnogo golova jer će se domaćin malo i čuvati za evro-scenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (Kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona