"PLEMIĆI" OSIGURALI EVROPSKU JESEN: Hercegovački derbi pod Bijelim brijegom

O. M.

13. 09. 2023. u 12:27 >> 12:27

U odloženoj utakmici prvog kola Bosanske Premier Lige zakazanoj za sredu od 18 časova i 30 minuta na mostarskom "Stadionu pod Bijelim brijegom", Zrinjski će dočekati Posušje.

ПЛЕМИЋИ ОСИГУРАЛИ ЕВРОПСКУ ЈЕСЕН: Херцеговачки дерби под Бијелим бријегом

Foto: Profimedia

Domaći tim je apsolutni favorit i sve osim pobede "plemića"  u ovom hercegovačkom derbiju bilo bi ravno senzaciji.

Zrinjski je ove sezone postigao istorijski uspeh, postavši prvi klub iz samostalne Bosne i Hercegovine koji se plasirao u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Pobedom u dvomeču protiv Brejdablika su došli na korak do grupne faze Lige Evrope, gde su eliminisani od LASK-a, pa su se tako našli u grupnoj fazi Lige Konferencija. Na žrebu baš i nisu imali sreće jer će im protivnici biti AZ Aalkmar, Aston Vila i Legija, ali će navijači osvajača duple krune u BiH bar uživati u kvalitetnom fudbalu tokom jeseni.

Zrinjski je ove sezone odigrao samo dva meča u nacionalnom prvenstvu, s obzirom da je veliki broj utakmica odložen, što zbog obaveza u Evropi, što zbog stomačnog virusa koji je „pokosio“ igrače ekipe iz Mostara. U prvoj utakmici Zrinjski je pobedio GOŠK iz Gabele sa 3:1, dok su u drugoj utakmici slavili protiv Zvijezde sa 5:3.

Pobedom u duelu sa Posušjem, Zrinjski bi došao do samo jednog boda manje od najvećeg rivala, Sarajeva, uz čak dve utakmice manje i nema sumnje da će dati svoj maksimum da trijumfuju i dodatno podignu samopouzdanje pred bitne duele koji im slede.

Posušje ove sezone igra vrlo promenjivo a pobedom protiv Željezničara izabranici Branka Karačića pokazali su da ih niko ne sme podceniti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO TO DOSAD NISMO ZNALI? Evo čemu služe poslednje rupe za pertle na patikama