SRBIN JE NESREĆNO PRIMIO GOL: Lavovi ruše snove o Ligi šampiona

V.D.

30. 08. 2023. u 12:25 >> 12:25

VEČERAS od 21 čas u jednom od najlepših evropskih gradova koplja će ukrstiti Kopenhagen i Rakov.

СРБИН ЈЕ НЕСРЕЋНО ПРИМИО ГОЛ: Лавови руше снове о Лиги шампиона

Foto: Profimedia

Pre sedam dana na stadionu u Sosnovjecu viđen je uzbudljiv meč u kome je domaći tim doživeo nezasluženi poraz.

Jedini regularan pogodak je viđen već u devetom minutu kada je pomalo i nespretni centaršut prve zvezde Kopenhagena Mohameda Elijonusija pogodio defanzivca poljskog tima Rakovitana i završio iza leđa srpskog golmana Vladana Kovačevića.

Rakov je bio bolji rival nakon rano primljenog autogola. Uspeli su i da postignu gol u 39. minutu, ali je nakon sugestije iz VAR sobe poništen zbog ofsajda. Do kraja susreta viđeno je još nekoliko prilika, ali je danski šampion uspeo da sačuva gol i revanš dočeka sa golom plusa.

Poljski šampion, kome će ovo biti debitansko učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, za vikend je odmarao zbog obaveza u Evropi, a u prvenstvu je na četiri odigrana meča upisao dve pobede, remi i poraz i nalazi se na sedmoj poziciji sa pet bodova manje od lidera Jagielonije koja ima i meč više.

Rakov je u kvalifikacije za Ligu šampiona krenuo još od prvog kola kada su savladali šampiona Estonije Floru ukupnim rezultatom 4:0. U drugom kolu su imali daleko teži zadatak kada im je rival bio azerbejdžanski Karabag, ali Poljaci su iznenadili mnogo iskusnije "konjare" i ukupnim rezultatom 4:3 plasirali su se u treće kolo gde ih je čekao prvak Kipra Aris koji je morao da se zadovolji igranjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope s obzirom na to da je poljski predstavnik slavio u oba meča (2:1 i 1:0).

Ekipa iz Danske prestonice je za vikend doživela prvi poraz u zvaničnim utakmicama još od maja. Rezultatom 3:1 na "Parkenu" bolji od njih bio je petoplasirani Silkeborg koji je zanimljivo naneo i jedini poraz u sezoni ekipi Nordsjelanda koja je deklasirala Partizan u Ligi konferencija.

Evropsku kampanju "lavovi" su krenuli od drugog kola gde su za protivnika imali islandski Brejdablik koga su deklasirali ukupnim rezultatom 8:3. U trećoj rundi čekala ih je Sparta iz Praga koju su pobedili tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U domaćem timu na večerašnjem susretu neće biti Tunišanina Eliasa Ačurija, dok trener gostiju neće moći da računa na grčkog defanzivca Stratosa Svarnasa i Žana Karlosa Silvu koji je teren napustio već u 22. minutu prvog meča zbog povrede.

Očekujemo uzbudljiv revanš meč u kome će gosti morati da krenu ofanzivno kako bi probali da nadoknade gol minusa, što će domaćima ostaviti dosta prostora za kontranapade.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije