PSV SPREMA OSVETU: Ima li Rendžers snage i znanja da ponovi istoriju?

O. M.

30. 08. 2023. u 09:43

U reprizi prošlogodišnjeg plej-ofa za Ligu šampiona i ove godine koplja su ukrstili Rendžers i PSV Ajndhoven. Još jedna podudarnost pred revanš u Holandiji je da je prvi meč, kao i u prošloj sezoni, završen rezultatom 2:2. Revanš se igra na Filips stadionu od 21 čas.

ПСВ СПРЕМА ОСВЕТУ: Има ли Ренџерс снаге и знања да понови историју?

Foto: Profimedia

Prošle godine Rendžers je slavio minimalnu pobedu u Ajndhovenu i izborio plasman u elitno takmičenje, gde je kasnije zauzeo poslednje mesto u grupi sa Napolijem, Liverpulom i Ajaksom, bez osvojenog boda i sa gol-razlikom -20.

Prošle nedelje, u prvom meču protiv Rendžersa u Glazgovu, fudbaleri PSV-a morali su u dva navrata da jure vođstvo domaćih.

Iako su Holanđani bili dominantni na terenu, prvi gol primili su u 45. minutu, a strelac je bio Sima. Sangare je izjednačio u 61. minutu, ali je Matondo u 76. minutu povisio na 2:1. Četiri minuta kasnije PSV je ponovo izjednačio preko Luka de Jonga i taj rezultat je ostao d okraja.

PSV je do ove faze kvalifikacija stigao preko Šturma, koga je savladao ukupnim rezultatom 7:2. U Ajndhovenu je bilo 4:1, a u Gracu 3:1 za crveno-bele.

U međuvremenu odigrali su i dva meča u domaćoj Erediviziji i zabeležio dve pobede. Protiv Vitezea PSV je posle preokreta pobedio sa 3:1, dok je ekipu Utrehta savladao sa 2:0.

Činilo se da Rendžers ima sve u svojim rukama u prvoj utakmici protiv PSV-a, ali nakon što su dozvolili gostima da izjednače, propustili su nekoliko odličnih šansi da i treći put pređu u vođstvo. 

Rendžersi su se plasirali u plej-of kvalifikacija nakon tesne pobede od 3:2 nad timom Serveta. U Glazgovu je bio 2:1 iako su "policajci" vodili sa 2:0 a poslednjih pola sata iamli i igrača više. 

Rendžers je odigrao tri utakmice u škotskom Premijeršipu. Sezonu su počeli iznenađujućim porazom od Kilmanroka 1:0. Usledile su dve pobede, ubedljivih 4:0 protiv Livingstona i 2:0 protiv Ros Kauntija. Igrali su i osminu finala škotskog Liga kupa gde su posle preokreta na Ajbroksu savladali Morton sa 2:1.

PSV je u prvoj utakmici bio uskraćen za usluge štoperskog tandema Andre Ramaljo - Olivije Boskalji. Brazilac je u međuvremenu počeo sa treninzima i mogao bi da zaigra večeras, a isto važi i za Monegašanina koji je sam izjavio da je spreman. To znači da će napadači Rendžersa imati mnogo teži zadatak nego u prvoj utakmici da probiju odbranu PSV-a.

S druge strane, škotski tim će biti oslabljen neigranjem Kirana Daulea i Ridvana Jilmaza, dok je Stiven Dejvis već duže vreme van terena zbog povrede ukrštenih ligamenata.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene