"DRIM-TIM" ČUVA PREDNOST IZ PRVOG MEČA: ''Plavo-beli'' su majstori za preokrete

V.M.

29. 08. 2023. u 11:20 >> 11:20

U revanš utakmici plej-ofa za Ligu šampiona, Galatasaraj će dočekati Molde (21.00).

ДРИМ-ТИМ ЧУВА ПРЕДНОСТ ИЗ ПРВОГ МЕЧА: Плаво-бели су мајстори за преокрете

Foto: Profimedia

U Norveškoj je viđena jako zanimljiva utakmica. Molde je poveo preko Elingsena u osmom minutu, ali Galata je uzvratila do poluvremena pogocima Oliveire i Ikardije kojima je potpuno preokrenula utakmicu. Početkom drugog dela Haugen je ponovo doveo meč u egal odličnim udarcem unutar kaznenog prostora, posle toga su oba tima stvarala šanse, a da turski prvak u Istanbul dođe sa prednošću pobrinuo se Mitše u sudijskoj nadoknadi.

Galatasaraj je preko leta napravio pravi drim-tim od kojeg se očekuje da napravi ozbiljan rezultat ne samo u domaćem prvenstvu, već i u Ligi šampiona. Domaćin je doveo zvučna imena poput Vilfrida Zahe, Hakima Ziješa, Anhelinja, Tetea, kao i najboljeg prošlosezonskog strelca Maura Ikardija koji je otkupljen od PSŽ-a.

Što se tiče samih rezultata, četa Okana Buraka igra na visokom nivou. U drugom kolu kvalifikacija je imala malih problema sa Žalgirisom (2:2, 1:0), ali već u narednoj rundi je bila dosta ubedljivija protiv ljubljanske Olimpije koju je dva puta pobeđivala, sa 3:0 i 1:0.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Galata je započela iznenađujućim remijem sa Kajzerisporom (0:0), ali nakon toga je upisala prvi trijumf slavivši sa 2:0 protiv Trabzonspora.

Sa druge strane, Molde je postao prepoznatljiv u ovim kvalifikacijama po preokretima pa se nada da može doći do novog. 

Prvak Norveške je u prošlom kolu ponovo nadoknadio gol zaostatka i plasirao se u plej-of. Prvo je to uradio protiv Helsinkija u drugom kolu, a u prošlom je to bio slučaj protiv Klaksvika. 

Najveći hit Evrope ove sezone je slavio pred svojim navijačima sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno da se fudbalska bajka sa Farskih Ostrva nastavi, Molde je pred svojim navijačima u regularnom delu trijumfovao istim rezulatom, a do potpunog preokreta došao je u 112. minutu pogotkom Martina Linesa.

''Plavo-belima'' odbrana ligaškog trona ne ide baš najbolje, nakon 19 odigranih kola zauzimaju tek četvrto mesto na tabeli norveškog prvenstva i zaostaju čak deset bodova za vodećim dvojcem Bode Glimtom i Vikingom.

Verujemo da je Molde ''istrošio sreću'' i da neće moći do novog preokreta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)