PREPOROD "ŠVABA" U NOVOJ SEZONI: Lajpcig osvojio prvi trofej u sezoni, pa kiksnuo na startu Bundeslige

O. M.

25. 08. 2023. u 09:49

U prvoj utakmici drugog kola nemačke Bundeslige Red bul Lajpcig dočekuje ekipu Štutgarta. Utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta na stadionu "Red bul arena" u Lajpcigu.

ПРЕПОРОД ШВАБА У НОВОЈ СЕЗОНИ: Лајпциг освојио први трофеј у сезони, па кикснуо на старту Бундеслиге

Foto: Profimedia

"Bikovi" su sezonu otvorili velikom pobedom od 3:0 u Superkupu nad minhenskim Bajernom, u kojoj je blistao strelac het-trika Dani Olmo, ali su u prvom kolu Bundeslige poraženi 3:2 na gostovanju Leverkuzenu. Iako su gosti imali nešto veći posed lopte i više udaraca na gol, Bajer je zasluženo pobedio jer je imao gotovo dvostruko više opasnih napada, a utakmica je praktično rešena u 35. minutu kada je domaćin poveo sa 2:0.

Lajpcig je ove sezone već ostao bez Nkunkua, Soboslaja i Gvardiola, a mnogi evropski velikani raspituju se pred kraj prelaznog roka za Danija Olma. Ako bikovi ostanu bez španskog fudbalera, biće im veoma teško da ostanu konkurentni kao što su bili prethodnih godina. 

S druge strane, Štutgart je sezonu počeo sa dve visoke pobede. U prvom kolu na gostovanju niželigašu Belingenu slavili su pobedu od 4:0, a na otvaranju sezone u Bundesligi sa petardom su častili goste iz Bohuma. Po tri gola u ove prve dve utakmice postigli su Kongoanac Silas i Gvinejac Seru Girasi.

Štutgart je prošle sezone uz dosta muke obezbedio opstanak u ligi, s obzirom na to da je prvenstvo završio na 16. mestu na tabeli, što donosi baraž protiv drugoligaša. Protivnik u tom dvomeču bio im je Hamburger, a Štutgart je sa dve pobede (3:0 i 3:1) sačuvao bundesligaški status.

Loši rezultati iz prošle sezone bili su alarm da su potrebne promene, a već u pripremnom periodu vidljiv je bio napredak u igri "švaba", pošto su u šest prijateljskih mečeva zabeležili samo jedan poraz, od Menhengladbaha, uz pet pobeda (Švabiš 3:0, Rojtlingen 4:0, Vitese 2:1, Minhen 1860 2:0 i Šefild 3:0). 

Ubedljiv trijumf nad Bohumom s kojim je prošle godine vodio veliku bitku za opstanak, dala je veliko samopouzdanje igračima Štutgarta, ali treba imati u vidu da su sve ekipe s kojima se od početka priprema do danas sastao Štutgart daleko ispod nivoa čak i ovako, u odnosu na prethodnu sezonu, oslabljenog Red bula.

Na strani "bikova" je i statistika, pošto u deset susreta imaju osam pobeda i dva nerešena. Na poslednjih pet mečeva skor je 4-1-0 u korist Red bula uz gol-razliku 11:2. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,73) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)