GALATIN ''DRIM-TIM'' PODIŽE FORMU: ''Plavo-beli'' stavili tačku na fudbalsku bajku

V.M.

23. 08. 2023. u 14:28 >> 14:28

U prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona, Molde će dočekati Galatasaraj (21.00).

ГАЛАТИН ДРИМ-ТИМ ПОДИЖЕ ФОРМУ: Плаво-бели ставили тачку на фудбалску бајку

Profimedia

Prvak Norveške je u prošlom kolu ponovo nadoknadio gol zaostatka i plasirao se u plej-of. Prvo je to uradio protiv Helsinkija u drugom kolu, a u prošlom je to bio slučaj protiv Klaksvika. Najveći hit Evrope ove sezone je slavio pred svojim navijačima sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno da se fudbalska bajka sa Farskih Ostrva nastavi, Molde je pred svojim navijačima u regularnom delu trijumfovao istim rezulatom, a do potpunog preokreta došao je u 112. minutu pogotkom Martina Linesa.

''Plavo-belima'' odbrana ligaškog trona ne ide baš najbolje, nakon 19 kola zauzimaju tek četvrto mesto na tabeli norveškog prvenstva i zaostaju čak deset bodova za vodećim dvojcem Bode Glimtom i Vikingom.

Domaćini su poslednji put nastupali u najjačem evropskom takmičenju u sezoni 1999/2000, tako da će sada imati priliku da to učine po prvi put u 21. veku.

Zadatak im neće biti lak, jer će sa druge strane terena biti Galatasaraj koji je preko leta napravio pravi ''drim-tim''. Turski šampion je doveo zvučna imena poput Vilfrida Zahe, Hakima Ziješa, Anhelinja, Tetea, a uz to je potvrdio dolazak Maura Ikardija iz PSŽ-a koji je prošle godine bio u Istanbulu na pozajmici i postizao golove kao od šale.

Što se tiče samih rezultata, četa Okana Buraka polako podiže formu. U drugom kolu kvalifikacija je bila neubedljiva protiv Žalgirisa (2:2, 1:0), ali već je dosta bolje izgledala protiv ljubljanske Olimpije koju je dva puta pobeđivala, sa 3:0 i 1:0.

Galata je za vikend upisala i prvu ligašku pobedu kada je dočekala Trabzon, a da tri boda ostanu u Istanbulu pobrinuo se Mauro Ikardi koji je postigao jedina dva gola na utakmici.

Verujemo da ćemo gledati jedan zanimljiv, ujednačen meč, ali blagu prednost bismo dali Galatasaraju koji se nalazi u dosta boljoj formi od domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu