SRBINU CENA RASTE! Danci ne znaju za poraz ove sezone

V.D.

22. 08. 2023. u 15:30 >> 15:30

VEČERAS od 21 čas u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona sastaće se Rakov i Kopenhagen

СРБИНУ ЦЕНА РАСТЕ! Данци не знају за пораз ове сезоне

Foto: Profimedia

Ekipa Rakova je prošle sezone ispisala istoriju osvajanjem šampionske titule u Poljskoj a jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate svog tima bio je srpski golman Vladan Kovačević koga su ovog leta mnogi već preselili u Leverkuzen ali ipak od transfera nije bilo ništa i ostao je u Poljskoj kako bi pokušao da obezbedi premijerni plasman svom klubu u Ligu šampiona.

Vladanova cena na tržištu je po podacima sajta transfermarkt.com trenutno osam miliona evra i skoro je tri puta veća nego početkom prošle sezone.

Rakov je u kvalifikacije za Ligu šampiona krenuo još od prvog kola kada su savladali šampiona Estonije Floru ukupnim rezultatom 4:0. U drugom kolu su imali daleko teži zadatak kada im je rival bio azerbejdžanski Karabag ali Poljaci su iznenadili mnogo iskusnije "konjare" i ukupnim rezultatom 4:3 plasirali su se u treće kolo gde ih je čekao prvak Kipra Aris koji je morao da se zadovolji igranjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope s obzirom da je poljski predstavnik slavio u oba meča. (2:1 i 1:0).

Solidno je i u domaćem prvenstvu Rakov krenuo. Odigrali su do sada četiri meča i upisali sedam bodova što je za tri manje od vodeće Legije koja ih je savladali u Super kupu početkom takmičarske sezone.

Što se tiče danskog šampiona oni imaju sjajan start. U domaćem prvenstvu su za sada maksimalni i nakon pet odigranih mečeva imaju 15 bodova. Evropsku kampanju su krenuli od drugog kola gde su za protivnika imali islandski Brejdablik koga su deklasirali ukupnim rezultatom 8:3. U trećoj rundi čekala ih je Sparta iz Praga. Prvi meč u danskoj prestonici završen je bez golova dok smo u revanšu u Pragu gledali jedan jako uzbudljiv meč. 

U prvih 90 minuta rezultat je bio 1:1 pa se otišlo u produžetke u kojima je viđeno čak četiri pogotka, po dva na obe strane tako da je putnik u plej-of morao da se odluči nakon izvođenja jedanaesteraca u kojima je Kopenhagen bio uspešniji.

Puleni trenera Jakoba Nestrupa igraju fantastično ove sezone i na devet utakmica u svim takmičenjima zabeležili su osam pobeda uz gore pomenuti remi sa Spartom.

Mladi stručnjak na klupi Rakova David Švarga na današnjem meču pored dugo povređenih Lopeza i Pestka neće moći da računa ni na grčkog defanzivca Stratosa Svarnasa koji je doživeo povredu na revanš meču sa Arisom.

U sastavu gostiju neće biti Kornelijusa i Tunižanina Ačourija.

Ova dva rivala se do sada nikada nisu sastajala a mi očekujemo tvrd meč sa malo golova.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu