TENZIJE SE NE SMIRUJU NI POSLE TRAGEDIJE! Gaćinović nije otputovao u Zagreb

V.M.

15. 08. 2023. u 12:18 >> 12:18

U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Dinamo će ugostiti grčkog šampiona (20.45).

ТЕНЗИЈЕ СЕ НЕ СМИРУЈУ НИ ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ! Гаћиновић није отпутовао у Загреб

Foto: Profimedia

Iako je po planu ovo trebalo da bude revanš meč, zbog nemilih događaja i sukoba navijača koji se završio tragično u Grčkoj taj susret je odložen, pa će se večerašnji susret računati kao prvi, a drugi će se igrati već u subotu u Atini. 

Prethodnih dana su izdata mnoga saopštenja oba kluba, a Dinamo optužuje grčki tim kako koristi ljudsku tragediju za sopstvenu promociju. Trener Matijas Almejda iznenadio je odlukom da u Zagreb ne povede standardnog prvotimca Mijata Gaćinovića, a nije poznato da li su u pitanju bezbednosni razlozi ili nešto drugo.

Hrvatski šampion je već uveliko u takmičarskom pogonu i to može biti njegova prednost u odnosu na gosta kojem još nije započelo prvenstvo. Ipak, u odbranu titule Dinamo nije krenuo kako treba jer je nakon tri odigrana kola skupio samo četiri boda i već zaostaje pet poena za vodećim Hajdukom iz Splita koji ima neverovatnu podršku svojih navijača ove sezone.

Što se tiče kvalifikacija za Ligu šampiona, ''modri'' su svoju avanturu započeli u prošlom kolu kada su rutinski izbacili Astanu ostvarivši dve ubedljive pobede. Kod kuće 4:0 i u gostima 2:0.

Zagrepčani su postali veterani u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje, plasiravši se u grupnu fazu Lige šampiona u šest od poslednjih 12 sezona. Ipak, taj uspeh ih ne prati u samom takmičenju jer je u svih šest navrata šampion Hrvatske završavao kao poslednji na tabeli. To je bio slučaj i prošle godine kada su ispred njega bili Salcburg, Milan i Čelsi.

Što se tiče gosta, on je nakon četiri godine pauze ponovo osvojio grčko prvenstvo. Vodio je veliku bitku sa Panatinaikosom koji je bio prvi tokom većeg dela prvenstva, ali AEK je bio bolji u plej-ofu i na kraju se zasluženo okitio titulom prvaka Grčke. 

''Dvoglavi orlovi'' od ove faze kreću kvalifikacije za Ligu šampiona, a poslednji put u najelitnijem evropskom takmičenju su nastupali u sezoni 2018/19, ali se nisu lepo proveli jer nisu pokupili nijedan bod uz veoma lošu gol-razliku, 2:13.

Kao što smo ranije spomenuli, grčko prvenstvo još nije krenulo, tako da je AEK formu tempirao na pripremama u kojima je ostvario četiri pobede uz poraz koji mu je naneo gradski rival Dinama, Lokomotiva Zagreb.

Može se reći da žreb nije bio naklonjen današnjim rivalima jer će pobednik ovog dvomeča u plej-ofu igrati sa prvakom Belgije, Antverpenom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: X (kvota 3,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)