VALENSIJA ZABLISTALA NA STARTU: Las Palmas se vratio u La ligu i nema nameru da opet ispadne

O. M.

18. 08. 2023. u 08:28

VALENSIJA dočekuje ekipu Las Palmasa u drugom kolu španske La lige. Utakmica se igra ovog petka s početkom u 21.30 časova na "Mestalji".

ВАЛЕНСИЈА ЗАБЛИСТАЛА НА СТАРТУ: Лас Палмас се вратио у Ла лигу и нема намеру да опет испадне

Foto: Profimedia

"Slepi miševi" su u prvom kolu La lige savladali Sevilju u gostima sa 2:1. U prvom poluvremenu nije bilo golova, kao ni u prvih petnaestak minuta nastavka, ali onda je Dijakabi doveo Valensiju u vođstvo. Sevilja je izjednačila samo devet minuta kasnije, ali je Havi Gera pogodio u 88. minutu i ​​tako gostima doneo prvu pobedu u sezoni.

U prošloj sezoni Valensija je bila šesnaesta na kraju šampionata Španije, što je bilo veliko razočarenje za armiju vernih navijača.

Ipak, u odnosu na prošlu godinu, Valensija se dosta promenila. Sada na "Mestalji" imaju mladu ekipu, željnu dokazivanja. Doveli su Dženka Ozkadžara iz Olimpik Liona i Pepelua iz Levantea, a za obojicu su izdvojili po pet miliona evra. Iz kluba je otišao veliki broj igrača, među njima i srpski reprezentativac Uroš Račić koji je za dva i po miliona evra pojačao Sasuolo. Najviše su "slepi miševi" zaradili prodajom Junuza Muse Milanu, oko 20 miliona evra.

Valensija je u pripremnom periodu uradila nekoliko ozbiljnih ispita. Izgubila je od Aston vile sa 2:1, a pobedila Alaves sa 2:0 i Sent Galen sa 3:1.

Las Palmas je prošle godine osvojio prvo mesto u Segundi i posle šest godina izborio povratak u La ligu. Već u prvom meču su pokazali da nisu došli da se zabave, već da nameravaju da ostanu. Ekipa sa Kanarskih ostrva je dugo vodila golom Džonatana Vijere iz 29. minuta i bila na pragu pobede u "ostrvskom derbiju", ali je Antonio Railjo doneo poravnanje i važan bod Majorki.

Las Palmas je u pripremnom periodu pobedio Kadiz sa 1:0, izgubio od Lajpciga 3:0 i od Espanjola 2:1.

U odnosu na prošlu godinu tim je pretrpeo nekoliko izmena. Pored Sandra Ramireza, rođenog "palmensea" koji je pohađao čuvenu Barseloninu La Masiju, napad je pojačao i dobro poznati marokanski reprezentativac Munir el Hadadi iz Hetafea. Na pozajmicu je iz Barselone prosleđen Hulijan Arauho koji je ovog leta stigao iz El-Ej Galaksija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)