AL NASR NAPADA NOVI TROFEJ: SMS je uzeo Ronaldu MVP titulu, a sada počinje trka za prvaka države

O. M.

14. 08. 2023. u 09:47 >> 09:47

POČELA je i nova sezona saudijske Profesionalne lige, a jedan od derbi mečeva prvog kola igra se u Damamu, gde domaći Al Etifak dočekuje Al Nasr. Utakmica je na programu ovog ponedeljka od 20 časova na stadionu "Princ Mohamed bin Fahd".

АЛ НАСР НАПАДА НОВИ ТРОФЕЈ: СМС је узео Роналду МВП титулу, а сада почиње трка за првака државе

FOTO: Tanjug/AP

Al Nasr je u pauzi između dve sezone u Pro ligi osvojio Kup šampiona arapskih klubova. Predvođeni dvostrukim strelcem Kristijanom Ronaldom, "vitezovi Nadžda" su u finalu ovog prestižnog takmičenja savladali Al Hilal, klub našeg Sergeja Milinković-Savića sa 2:1, ali je Portugalac ostao u neverici kada je saznao da je MVP trofej pripao srpskom internacionalcu.

Pre finala sa Al Hilalom, Nasr je savladao Al Šortu sa 1:0, a strelac i tog pogotka bio je Ronaldo. U četvrtfinalu bili su bolji od marokanske Radža Kazablanke, a u grupi su ostvarili dve pobede i remi.

Pre Kupa arapskih šampiona, Al Nasr je odigrao i niz prijateljskih utakmica sa evropskim klubovima. Pobedili su ubedljivo portugalske niželigaše Farense i Alverku, pa izgubili od Selte (0:5) i Benfike (1:4), a onda odigrali dve nerešene utakmice sa Pari Sen Žermenom i Interom (0:0 i 1:1).

Al Etifak nije igrao kup arapskih šampiona, ali je poput Nasra odigrao nekoliko utakmica sa evropskim ekipama. Izgubio je sa 2:1 od Varaždina i sa 1:0 od zagrebačke Lokomotive, odigrao 1:1 sa slovenačkim Aluminijem i mađarskim Zalaegersegom, a pobedio makedonski Rabotnički sa 4:0. Generalnu probu imali su protiv Al Džazire iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koju su pobedili sa 1:0 golom u 93. minutu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,91)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)