''KNEŽEVI'' IMAJU NOVOG TRENERA: Mogu li pobedom započeti prvenstvo protiv prošlogodinjeg hita Lige 1?

V.M.

13. 08. 2023. u 08:55

U jednoj od mnogih utakmica nedeljnog programa Lige 1, Klermon će dočekati Monako (15:00).

КНЕЖЕВИ ИМАЈУ НОВОГ ТРЕНЕРА: Могу ли победом започети првенство против прошлогодињег хита Лиге 1?

FOTO: Tanjug/AP

Klermon počinje svoju treću uzastopnu sezonu Lige 1 sa dosta optimizma nakon fantastičnog osmog mesta koje je zauzeo prošle sezone, obezbeđeno na spektakularan način kada je poslednjeg dana u gostima pobedio aktuelnog šampiona PSŽ sa 3:2. To je bio šlag na torti magičnog naleta za domaćina, koji je izgubio samo jednom u poslednjih deset mečeva (osam pobeda, jedan remi) i tako dokazao da pripada u francuskoj eliti.

Menadžer Paskal Gastijen će pripremati svoju ekipu da nastavi tamo gde su stali, iako povoljan početak sezone nije sinonim za ''ќopljanike'' koji su pobedili u prvom kolu nove ligaške kampanje samo četiri puta u poslednjem 21. pokušaju. Prekidanje tog trenda ovde bi bilo istorijsko, jer bi to takođe značilo da su ostvarili prvu pobedu nad Monakom u Ligi 1 istoriji posle četiri neuspela pokušaja.

Sa druge strane, Monako je najveću rokadu preko leta napravio na klupi i ekipu će ove sezone predvoditi nemački stručnjak Adi Hiter koji će pokušati da podigne ''kneževe'' nakon razočaravajućeg šestog mesta prošle sezone koje je značilo da neće igrati u Evropi nakon dve godine nastupanja u Ligi Evrope.

Gost je ostao bez svog najboljeg štopera Aksela Disasija koji je pojačao Čelsi, Nibel je otišao u Štutgart, a Bril Embolo je doživeo tešku povredu zbog koje će dugo odsustvovati sa terena, tako da Hitera nije zatekla baš najbolja situacija kada je preuzeo klub.

Kao zamene dovedeni su Mohamed Salisu i Filip Kon, dok se potraga za centarforom još nastavlja, tako da će tu ulogu za sada održavati sjajni Visam Ben Jeder koji je na 167 odigranih utakmica za ''kneževe'' postigao čak 98 golova.

Monako tradicionalno igra dobro prve utakmice u sezoni, ostvario je 12 pobeda u poslednjih 21. navrata i nada se da će nastaviti sa tom tradicijom.

Na stadionu ''Gabrijel Monitipije'' prošle sezone, Monako je slavio sa 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu