NA POMOLU NOVA "OSMICA"? "Bikovi" ne dolaze sa belom zastavom

TIP redakcija

12. 08. 2023. u 12:00

BAJERN i Lajpcig se u subotu od 20.30 bore za prvi ovosezonski trofej namenjen osvajaču Super kupa Nemačke

НА ПОМОЛУ НОВА ОСМИЦА? Бикови не долазе са белом заставом

FOTO: Tanjug/AP

Kao i prošle sezone, u Superkupu Nemačke snage će odmeriti Bajern Minhen i Lajpcig, pobednik nacionalog prvenstva protiv osvajača Kupa. Ovoga puta susret u subotu (20.45) biće odigran na “Alijanc Areni”. Ova dva tima prošle godine odigrali su izuzetno efikasan susret sa čak osam golova (5:3).

Po prognozama, sličan duel mogli bi da gledamo i ovog puta. Četa Tomasa Tuhela prikazala je efikasan fudbal tokom pripremnog perioda, u kojem su primali i davali dosta golova. Bavarci imaju veliki problem sa golmanima - spali su samo na veterana Svena Uliha, koji je uglavnom bio treća opcija na golu. Takođe, još od odlaska Roberta Levandovskog, Bavarci nemaju izrazitog centarfora, a pokušaj sa Sadijom Maneom u toj ulozi neslavno je propao. Uglavnom je tu poziciju popunjavao talentovani Tel ali uskoro će se situacija promeniti jer u redove nemačkog giganta u narednim danima stiže kapiten engleske reprezentacije Hari Kejn.

Sa druge strane, Lajpcig je nastavio pametnu politiku na transfer tržištu. Iako su prodali Soboslaija, Nkunkua i Gvardiola, doveli su sjajne zamene - Šeško, Openda i Simons će čini novu okosnicu napada “bikova”, igrači po ukusu trenera Marka Rozea koji forsira napadački fudbal.

Poslednjih pet susreta (1:3, 1:1, 3:5, 3:2, 1:4) nagoveštvaju da bi tradicija pogodaka mogla da se nastavi i na otvaranju klupske sezone u Nemačkoj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!