FANTASTIČNI SRBIN VODI SVOJ TIM KA LIGI ŠAMPIONA: Bivši igrači "večitih" su sledeća prepreka za Vladana i drugove

V.D.

08. 08. 2023. u 15:16 >> 15:16

SUDAR poljskog i kiparskog šampiona u borbi za plej-of

ФАНТАСТИЧНИ СРБИН ВОДИ СВОЈ ТИМ КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Бивши играчи вечитих су следећа препрека за Владана и другове

Foto: Profimedia

Večeras od 20 časova Rakov će dočekati ekipu Arisa iz Limasola. Zanimljivo je da su obe ekipe po prvi put u svojoj istoriji u prošloj sezoni osvojili šampionske titule u svojim zemljama, a imaće i debitantske nastupe u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja jer poraženi iz ovog dvomeča će u najgorem slučaju igrati grupnu fazu Lige konferencija.

Rakov je u svoju evropsku kampanju krenuo iz prvog kola gde je u dvomeču savladao estonsku Floru ukupnim rezultatom od 4:0 i tako zakazao duel sa ekipom Karabaga koja je redovni učesnik grupnih faza evropskih takmičenja i koja je bila blagi favorit u tom dvomeču.

Poljski šampion predvođen sjajnim srpskim golmanom Vladanom Kovačevićem je na svom stadionu savladao azerbejdžanskog šampiona rezultatom 3:2, da bi u revanšu u Bakuu uspeo da odigra nerešeno (1:1) i tako dođe do trećeg kola kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje.

Rakov je solidno krenuo i u poljskom prvenstvu gde je u prvom kolu savladao Jagielonija na svom terenu ubedljivo 3:0, dok je u meču odigranom pre tri dana sa kombinovanim timom takođe kod kuće odigrao nerešeno sa Vartom 3:3. 

Šampion Kipra je zbog koeficijenta svoje zemlje bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom neočekivano lako savladao šampiona Belorusije, ekipu BATE Borisova ukupnim rezultatom 11:5. Na Kirpu je bilo 6:2 dok je u revanšu koji se igrao na neutralnom terenu u Mađarskoj meč završen rezultatom 5:3 za Aris.

Za Aris od ovog leta nastupaju bivši fudbaleri večitih Slobodan Urošević i Veljko Nikolić koji pružaju solidne partije u timu koji sa klupe predvodi mladi beloruski stručnjak Aleksej Špilevski.

Prvenstvo Kipra još nije počelo ali je Aris krajem jula podigao svoj prvi trofej u Super kupu kada je rutinski savladao Omoniju rezultatom 2:0. To je bio tek drugi trofej za tim koji u budućnosti ima velike ambicije.

Ove dve ekipe su do sada igrale jako efikasne mečeve, pa sličan scenario očekujemo i na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: 1+I&2+ (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene