''DVOGLAVI ORLOVI'' PREDVOĐENI SRBINOM DOČEKUJU DINAMO: Ko će napraviti bitan korak ka plej-ofu za Ligu šampiona?

V.M.

08. 08. 2023. u 07:54

U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, AEK će ugostiti hrvatskog šampiona (20.45).

ДВОГЛАВИ ОРЛОВИ ПРЕДВОЂЕНИ СРБИНОМ ДОЧЕКУЈУ ДИНАМО: Ко ће направити битан корак ка плеј-офу за Лигу шампиона?

FOTO: EPA

Žreb je upario dve ujednačene ekipe i sigurno je da ćemo gledati veoma zanimljiv dvomeč. Dinamova prednost je to što je u takmičarskom pogonu već nekoliko nedelja, ali isto tako AEK ima priliku da se fokusira isključivo na duele sa Hrvatima, a i večeras će imati veliku podršku svojih navijača.

AEK je prošle sezone vodio veliku bitku sa Panatinaikosom za titulu, tokom većeg dela takmičenja je bio u podređenom položaju u odnosu na ''zelene'', ali je u plej-ofu pružio fantastične partije i osvojio je svoj 13. naslov prvaka Grčke i tako obezbedio plasman u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

''Dvoglavi orlovi'' su poslednji put u najelitnijem evropskom takmičenju nastupali u sezoni 2018/19, ali se nisu lepo proveli jer nisu pokupili nijedan bod uz veoma lošu gol-razliku, 2:13.

Domaćinu će prvenstvo započeti tek 19. avgusta, tako da je formu tempirao na pripremama. Na pet odigranih utakmica ostvario je četiri pobede uz jedan poraz, a zanimljivo je da mu je taj poraz naneo gradski rival Dinama, Lokomotiva Zagreb.

Sa druge strane, ''modri'' igraju promenljivo na otvaranju sezone. Dobro im ide u Evropi u kojoj su rutinski porazili Astanu (ukupnim rezultatom 6:0), ali te igre ih ne krase u domaćem prvenstvu.

Dinamo je nakon tri odigrana kola peti na tabeli i ostvario je po pobedu, poraz i remi. 

Doduše, gost je ove sezone već osvojio jedan trofej. To je bio Superkup Hrvatske gde je u finalu pogotkom Baurine početkom drugog poluvremena savladao Hajduk (1:0).

Zagrepčani su postali veterani u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje, plasiravši se u grupnu fazu Lige šampiona u šest od poslednjih 12 sezona. Ipak, taj uspeh ih ne prati u samom takmičenju jer je u svih šest navrata šampion Hrvatske završavao kao poslednji na tabeli. To je bio slučaj i prošle godine kada su ispred njega bili Salcburg, Milan i Čelsi.

Tribine ''OPAP arene'' će sigurno biti pune i verujemo da će Mijat Gaćinović i družina nošeni hukom sa tribina ostvariti bitnu pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima