ŠERIF ''SANJA'' PREOKRET: Maradona sa Karpata želi da sačuva prednost iz prvog meča

V.M.

18. 07. 2023. u 14:27 >> 14:27

ŠERIF iz Tiraspolja će pokušati da preokrene zaostatak od jednog gola u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona kada večeras od 19 časova ugosti rumunski Farul na ''Bolšaja sportiva areni''.

ШЕРИФ САЊА ПРЕОКРЕТ: Марадона са Карпата жели да сачува предност из првог меча

FOTO: M. Vukadinović

Pre sedam dana je viđen jedan zanimljiv meč. Oba tima su napadala, stvarala šanse, a jedini gol na meču postigao je Kiki u 56. minutu i tako doneo prednost Farulu pred revanš u Tiraspolju.

Šerif je redovan učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona u 21. veku i dva puta je uspevao da ih prođe i plasira se u grupnu fazu. Poslednji put je to bilo u sezoni 2021/22, kada je bio najveći hit Evrope zauzevši treće mesto u grupi sa Šahtjorom, Interom i Realom. Tada je moldavski prvak ostvario najveću pobedu u istoriji kluba kada je usred Madrida savladao Real, ali nažalost to nije bilo dovoljno za prolaz u nokaut fazu.

Šerif je nastavio dominaciju u moldavskom fudbalu prošle godine osvojivši osmu uzastopnu titulu prvaka. Igrao je dosta solidno i u Evropi u kojoj je dogurao do osmine finala Lige konferencija gde ga je porazila Nica. Ekipa iz Tiraspolja je ostala u lošem sećanju navijačima Partizana od kojeg je bila bolja u šesnaestini finala trećeg najjačeg UEFA takmičenja.

Sa druge strane, Farul pokušava da se domogne grupne faze Lige šampiona po prvi put u svojoj istoriji. Sa klupe ga prevodi čuveni rumunski fudbaler George Hadži koji beleži uspehe i kao trener i prošle godine je doneo titulu prvaka države svom novom klubu.

Farul se pre dve sezone spojio sa Vitorlulom koji je jednom igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, tako da može reći da je ovo drugi put da nastupaju u njima. Zanimljivo je da je Vitorul sa klupe tada predvodio upravo George Hadži koji je uspeo da ih ''dovuče'' do trećeg kola u kojem su ispali od kiparskog APOEL-a.

Za razliku od loših nastupa u predsezoni, Farul je solidno odigrao prvi meč i biće oran da sačuva prednost koju ima, dok je sa druge strane Šerif odigrao svoj prvi meč u novoj sezoni i nema previše vremena da uhvati zalet jer mora da trijumfuje večeras ako želi da nastavi svoju evropsku odiseju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)