OBRAČUN VODEĆIH U BRAZILU: Suarez i družina probijaju defanzivni bedem Botafoga

V.M.

09. 07. 2023. u 14:49 >> 14:49

LIDER brazilske Serije A Botafogo putuje u Porto Alegre gde će se suočiti sa Gremiom.

ОБРАЧУН ВОДЕЋИХ У БРАЗИЛУ: Суарез и дружина пробијају дефанзивни бедем Ботафога

Foto Profimedia

Dva prvoplasirana tima na tabeli Serije A će se sastati na ''Gremio areni'' u najočekivanijem meču 14. kola brazilskog prvenstva. Domaći tim ulazi u ovaj meč u seriji od tri vezane pobede i sa dosta samopozdanja dočekuje lidera, dok je Botafogo sa druge strane šokantno ostao bez trenera Luiza Kastra koji je preuzeo Al Nasr i ekipu će na večerašnjem duelu ponovo voditi Klaudio Roberto da Silva poznatiji kao Kasapa.

Bivši defanzivac Liona i Njukasla je trenutno na privremenoj dužnosti i ovo će mu biti druga utakmica na čelu ''usamljene zvezde''.  Kasapa je zatekao ekipu u odličnoj siutaciji, Botafogo je trenutno prvi na tabeli sa sedam poena prednosti u odnosu na današnjeg protivnika, a dovoljno o fenomenalnim igrama lidera govoroti podatak da je na uvodnih 13 utakmica ostvario čak 11 pobeda uz dva poraza (Atletiko Paranense, Gojas).

Gost se nalazi u seriji od četiri vezana trijumfa, poslednji je na debiju Kasape ostvario protiv posrnulog Vaska preko nedelje. Bila je to rutinska pobeda od 2:0 golovima Luisa Enrikea i Karlosa Alberta. 

Osovina sjajnih igara Botafoga je stamena odbrana, ekipa iz Rio de Žaneira je samo sedam puta vadila loptu iz svoje mreže ove sezone i jedina je ekipa u Seriji A koja je primila jednocifren broj golova.

Sa druge strane, nakon nešto slabijeg otvaranja prvenstva Gremio je uhvatio zalet. Četa Renata Gauča je ostvarila šest pobeda u proteklih sedam kola i trenutno se nalazi u seriji od tri vezana ligaška trijumfa. Poslednji u nizu ''trikolori'' su ostvarili pre sedam dana u gostima protiv Bahije (1:2).

Domaćin je jedna od najefikasnijih ekipa u Seriji A sa 24 postignuta pogotka, a najveće zasluge za to idu Kristaldu i Suarezu koji su po četiri puta tresli mrežu.

Gremio ne zna za poraz na svom terenu ove sezone, kod kuće je na sedam utakmica upisao pet pobeda uz dva remija.

Što se tiče međusobnih duela tu je u prednosti Gremio koji je vezao pet pobeda protiv današnjeg rivala, ali vredi napomenuti da su poslednji put igrali 2021. godine i sada je situacija potpuno drugačija.

U redovima domaćina neće biti napadčkog dvojca Souza-Galadino, takođe će odsustovati Robert, Geromef, kao i bivši fudbaler Manečester junajteda Fabio koji će propustiti priliku da se suoči sa svojim bratom blizancem Rafaelom.

Kod gosta neće biti Markala, Mateuša Nasimenta, Davida i Patrika de Paula.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)