NIKAD SLABIJI "PANCERI" GOSTUJU U KOMŠILUKU: Poljska spremna za drugu pobedu u istoriji nad Nemačkom

O. M.

16. 06. 2023. u 08:47 >> 08:47

DOK se širom Evrope igraju kvalifikacioni mečevi za odlazak na EURO 2024, domaćin završnog turnira Nemačka igraće prijateljsku utakmicu protiv Poljske koja je slobodna u ovom terminu.

НИКАД СЛАБИЈИ ПАНЦЕРИ ГОСТУЈУ У КОМШИЛУКУ: Пољска спремна за другу победу у историји над Немачком

FOTO: AP/Tanjug

Nemačka dolazi na stadion "Narodovi" nakon što je u Bremenu ugostila selekciju Ukrajine. Bio je to 1000. meč "manšafta", a završen je nerešenim rezultatom 3:3.

"Pancere" je pred prepunim "Veserom" u vođstvo doveo ljubimac domaćih navijača Niklas Filkrug, ali je onda usledio preokret "zbirne" u režiji Viktora Cigankova koji je dva puta zatresao mrežu Nemačke, dok je između njegova dva gola Kevina Trapa savladao i njegov saigrač Antonio Ridiger. Drugi uzastopni poraz Nemačke sprečili su tek u završnici meča, u 83. i 91. minutu, Kai Haverc i Jozua Kimih. 

Prethodno je Nemačka poražena u prijateljskoj utakmici od Belgije i to na "Rajnstadionu" u Kelnu (3:2). Bio je to prvi poraz Nemačke od "crvenih đavola" još od 1954. godine.

Poslednju pobedu Nemačka je ostvarila još u martu protiv Perua, bilo je 2:0 u Majncu, a oba gola postigao je Filkrug, koji se upisao u strelce i na meču sa Belgijom. Na sedam utakmica u nacionalnom dresu postigao je ukupno sedam golova, tako da napadač Verdera polako postaje glavna uzdanica Hansija Flika, pa će predvoditi napad i protiv Poljske. 

Da li sam ili u paru sa Havercom koji ga je zamenio na poluvremenu prethodne utakmice, ostaje na Fliku da odluči. Selektor "pancera" mogao bi da napravi bar još jednu izmenu u timu, pošto je Mark-Andre ter Štegen nestrpljiv da dobije priliku, pa bi Trap mogao da mu ustupi mesto između stativa. 

Posle katastrofe na Mundijalu Poljska nije igrala prijateljske utakmice, a porazom je otvorila i kvalifikacije za Euro. Bolji su bili susedi iz Češke koji su pobedu od 3:1 pokvarili već u narednoj utakmici kad nisu uspeli da pobede slabašnu Moldaviju, tako da posle pobede Poljske nad Albanijom imaju samo bod više. Poljaci nisu blistali u tom meču sa Albanijom, ali su zasluženo pobedili golom napadača Šarlota Karola Sviderskog. Ako se desi da Česi kiksnu i u subotu protiv Farskih Ostrva, "orlovi" će imati priliku da preuzmu čelo tabele u utorak kada gostuju Moldaviji, dok će "knedličke" biti slobodne.

Poljska i Nemačka sastale su se 21 put do sada, a "orlovi" imaju samo jednu pobedu. Taj istorijski trijumf ostvarili su 2014. godine u kvalifikacijama za Euro 2016. godine, na istom ovom stadionu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-4 (kvota 1,57) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)