CRVENO-BELI OKRŠAJ U BARIJU: Paklen doček za momke sa severa na stadionu "Sveti Nikola"

O. M.

02. 06. 2023. u 17:39 >> 17:39

BARI je u petak domaćin Sudtirolu u revanšu polufinala plej-ofa za promociju u Seriju A. Sudtirol donosi na legendarni stadion "Sveti Nikola" prednost od 1:0 iz prve utakmice.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ОКРШАЈ У БАРИЈУ: Паклен дочек за момке са севера на стадиону Свети Никола

Foto: Profimedia

Jedini pogodak u prvom meču postigao je napadač Sudtirola Mateo Rover u drugom minutu nadoknade izgubljenog vremena na asistenciju Danijelea Kaziragija. Rezultat prve utakmice ne oslikava pravo stanje na terenu pošto su izabranici Mikelea Minjanija bili bolji rival. Imali su veći posed i više šuteva u okvir gola, ali je briljirao čuvar Sudtirolove mreže Đakomo Poluci.

Ligaški deo Serije B, Bari je završio kao treći sa 65 bodova i time se direktno plasirao u polufinale plej-ofa. "Petlići" su izgubili poslednju utakmicu ligaškog dela Serije B od Đenove sa 4:3. Iako je to bio direktan duel sa ekipom koja se kao drugoplasirana plasirala u Seriju B, meč nije ništa odlučivao jer su "grifoni" i pre njega osigurali promociju, sa pet bodova prednosti.

S druge strane, Sudtirol je kao sedmi morao da igra dodatnu rundu plej-ofa. Igrao se jedan meč protiv Ređine, a minimalnu pobedu ekipi iz Bolzana doneo je Kaziragi golom u 89. minutu utakmice na stadionu "Druso". Da nisu izgubili u poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva od Modene (1:2) ni "bjankorosi" ne bi morali da igraju četvrtfinale baraža nego bi umesto Parme čekali boljeg iz meča Kaljari - Venecija.

Pobednik ovog dvomeča sastaće se u finalu sa boljim iz drugog polufinala u kome igraju Parma i Kaljari (prvi meč 3:2 za Kaljari).

Bari je izgubio samo tri od poslednjih 17 utakmica, dok je Sudtirol isto toliko poraza zabeležio u poslednju 21 utakmicu. Osim toga, ekipa Pjerpaola Bisolija izgubila je samo jednu od poslednjih sedam utakmica, a "petlićima" je pobeda neophodna za prolaz u finale.

Domaći tim biće hendikepiran u ovoj utakmici neigranjem čak četvorice prvotimaca, Damira Cetera, Kristijana Galana, Rafaela Pučina i Marka Bosisija. Sudtirol je na Jug otputovao bez defanzivca Andree Masijela zbog neugodne povrede lakta. 

Bari je bez poraza na stadionu "Sveti Nikola" na poslednjih osam utakmica, ali nikad na svom terenu nije savladao današnjeg protivnika. U jesenjem delu sezone na ovom stadionu je bilo 2:2 i to nakon što je Sudtirol vodio sa 2:0. Prošle godine sastali su se i u okviru Superkupa Serije C, a tada je Sudtirol pobedio sa 2:1, iako je Bari vodio sa 1:0. Na kraju je ipak Modena osvojila ovaj turnir pobednika grupa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)