LUKA JOVIĆ PONOVO TRESE MREŽE: "Viola" glavne adute čuva za finale

V.M.

02. 06. 2023. u 14:10 >> 14:10

U poslednjem kolu Serije A Sasuolo će dočekati Fiorentinu od 20.30.

ЛУКА ЈОВИЋ ПОНОВО ТРЕСЕ МРЕЖЕ: Виола главне адуте чува за финале

FOTO: EPA

Domaćin je zapao u krizu u završnici prvenstva, ne zna za pobedu već pet kola i pokušaće da prekine post pred svojim navijačima na ''MAPEI stadionu'' u poslednjem kolu. Sa druge strane, gost je fokusiran na finale Lige konferencija koje ga očekuje iduće srede i veruje se da će Vinčenco Italijano odmarati prvotimce.

Sasuolo je trenutno 13. na tabeli sa 45 osvojenih bodova i ako bi tu završio prvenstvo, to bi mu bio najgori plasman u poslednjih pet godina, jer je u protekle četiri godine po dva puta bio osmi i jedanaesti. Glavni razlog za ''slab'' plasman na tabeli su loše igre u završnci, naime ''neroverdi'' su u maju mesecu pokupili samo dva boda od mogućih 15. Jedan od njih osvojili su prošle nedelje kada su u goleadi podelili bodove sa prežaljenom Sampdorijom, 2:2.

Ipak, ako se uzme u obzir da je domaćin početkom drugog dela sezone bio jako blizu zone ispadanja, može se reći da je ovo bila još jedna solidna kampanja za četu Alesija Dionizija koja će biti orna da pred svojim navijačima na pozitivan način završi sezonu.

Što se tiče gosta, Fiorentina zauzima deveto mesto na tabeli sa 53 osvojena boda i takođe nema za šta da se bori. Njen fokus će biti na prekidanju suše trofeja iduće srede koja traje skoro četvrt veka. "Viola" je već imala jednu priliku da to učini ove sezone kada je u finalu Kupa Italije igrala sa Interom, čak je i povela na tom meču, ali je na kraju poražena rezultatom 1:2.

Sama forma "Viole" je dosta dobra, neporažena je na prethodne tri utakmice (dve pobede i remi). Prošlog vikenda savladala je posle preokreta Romu sa 2:1, a jedan od golova postigao je srpski reprezentativac Luka Jović u 85. minutu.

Goleade su redovna pojava kada igraju današnji rivali, o čemu svedoči podatak da su na poslednjih sedam međusobnih duela oba tima postizala barem po gol, a ukupno su na tim susretima viđena 23 pogotka.

U redovima domaćina neće biti Alvareza, Lauriejentea i Torsvedta, dok će kod gosta  sigurno odsustvovati Salvatore Sirigu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)