STANKOVIĆEVA SAMPDORIJA PRIŽELJKUJE KRAJ KOŠMARNE SEZONE: ''Neroverdi'' posrnuli u završnici prvenstva

V.M.

26. 05. 2023. u 09:53 >> 09:53

PRETPOSLEDNjE kolo Serije A otvoriće duel Sampdorije i Sasuola na ''Luiđi Ferarisu''.

СТАНКОВИЋЕВА САМПДОРИЈА ПРИЖЕЉКУЈЕ КРАЈ КОШМАРНЕ СЕЗОНЕ: Нероверди посрнули у завршници првенства

Foto: EPA-EFE/ABBONDANZA SCURO LEZZI

Katastrofalna sezona za domaćina se bliži kraju, Dejan Stanković nije uspeo da prodrma ekipu kada ju je preuzeo sredinom prve polusezone i nakon 11 godina igranja u eliti bivši finalista Lige šampiona će se vratiti u Seriju B. Što se tiče Sasuola, on se opustio u poslednje vreme i pokušaće da prekine niz utakmica bez pobeda koji traje već četiri kola.

Sampdorija je zacementirana za samo dno tabele sa mizernih 18 osvojenih bodova, što je čak 13 poena manje od Specije koja je prva ekipa iznad crte. Dovoljno o katastrofalnim igrama ekipe iz Đenove govori podatak da je četa Dejana Stankovića postigla najmanje, a primila najviše golova u Seriji A (gol-razlika 22:67). 

Domaćin je ove sezone ostvario samo tri pobede, poslednju pre nešto više od dva meseca kada je savladao Veronu na svom terenu 3:1, a proteklog vikenda ubedljivo je poražen od strane Milana na ''San Siru'' rezultatom 5:1. Jedini gol za Sampu na tom meču postigao je Kvaljarela koji je tim pogotkom barem jedanput zatresao mrežu u poslednjih 18 izdanja Serije A.

Što se tiče Sasuola, on je odličnim igrama u drugom delu sezone bez većih problema osigurao opstanak i potvrdio svoje mesto kao stalni prvoligaš, što radi od 2013. kada je ušao u Seriju A. ''Neroveri'' su posrnuli u završnici prvenstva i na poslednje četiri utakmice osvojili su samo jedan bod i doživeli tri poraza.

Takođe je vredno napomenuti da je Sasuolo izgubio svako od svoja poslednja četiri gostovanja u ligi, odnosno devet od prethodnih 14, glavni razlog za to je slaba odbrana i Dionizijeva četa je na poslednjih osam utakmica van svog stadiona čak sedam puta primao dva ili više gola.

Zanimljiv je podatak da je jedna od pomenute tri pobede Sampdorije došla upravo protiv Sasuola kada je početkom januara na ''Mapei stadionu rezultat bio 1:2. 

U redovima domaćina neće biti Audera, Konti, Puseto i Sabiri.

Kod gosta će jedini odsustvovati Laurijente.

Očekujemo jednu opuštenu, otvorenu utakmicu jer obe ekipe igraju bez pritiska i verujemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili