"GALEBOVIMA" JE POBEDA NEOPHODNA ZA EVROPU: "Sveci" su već u Čempionšipu

V.D.

21. 05. 2023. u 09:52

DANAS od 15 časova Brajton će dočekati Sautempton

ГАЛЕБОВИМА ЈЕ ПОБЕДА НЕОПХОДНА ЗА ЕВРОПУ: Свеци су већ у Чемпионшипу

FOTO: Tanjug

"Ameks" stadion biće domaćin meča između šestoplasiranog Brajtona i poslednjeplasiranog i već otpisanog Sautemptona koji je poslednji put osetio slast pobede početkom marta.

"Galebovi" imaju sjajnu sezonu iza sebe koju su počeli sa Grejamom Poterom koji je kasnije preuzeo kormilo Čelsija gde se nije dugo zadržao a Italijan Roberto De Zerbi je nastavio u sjajnom ritmu da vodi ekipu. Brajton ima najbolju sezonu od svog osnivanja daleke 1901. godine i na pragu je istorijskog plasmana u neko od evropskih takmičenja.

Kao što smo već rekli Brajton se nalazi na šestoj poziciji koja garantuje učešće u Ligi Evrope sledeće sezone. Osvojili su 58 bodova koliko i sedmoplasirana Aston Vila ali ono što ide na ruku "galebovima" je to što imaju dva meča više od ekipe iz Birmingema sa kojom će se sastati u poslednjem kolu.

Što se gostiju tiče oni su katastrofalni ove sezone. Upisali su samo po šest pobeda i remija i zakucani su za dno tabele sa najgorom gol razlikom u ligi. Sautempton je još pre dva kola izgubio i matematički šanse za opstanak u društvu najboljih tako da će naredne sezone biti član Čempionšipa.

Obe ekipe će imati dosta odsutnih igrača na današnjem meču. 

De Zerbi neće moći da računa na Lalanu, Lamptija, Marša, golmana Sančeza, Sarmienta i Vebstera dok je nastup Veltmena pod znakom pitanja. 

Ruben Seles koji je inače treći menadžer Sautemptona u ovoj katastrofalnoj sezoni biće lišen usluga Bele-Kočapa, Lariosa, Livramenta, Peroda i Salise dok je upitan Če Adams ponajbolji igrač ove ekipe.

U prvom ovosezonskom susretu Brajton je na "Sent Merisu" slavio sa 3:1 a verujemo da će i danas ishod biti sličan jer bi tri boda na ovom susretu domaću ekipu znatno približila plasmanu u Ligu Evrope naredne sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave