LION NE ODUSTAJE OD EVROPE: "Kneževima" samo teorija za Ligu šampiona

O. M.

19. 05. 2023. u 08:50

LION dočekuje Monako u jednom od dva derbija 36. kola francuske Lige 1.

ЛИОН НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ЕВРОПЕ: Кнежевима само теорија за Лигу шампиона

Fudbaleri Liona zasluženo u polufinalu FOTO: AP

Lion je prošlu sezonu završio na 8. mestu i nije se kvalifikovao za evropska takmičenja, tek drugi put u ovom veku. Ove sezone preti im opasnost da ponove taj neuspeh. Neočekivani prošlonedeljni poraz (1:2) od Klermona značajno im je umanjio šanse da se umešaju u borbu za evrokupove. 

Lavovi su trenutno sedmi na tabeli sa 56 bodova, dok su "kneževi" četvrti sa 65. Četvrto mesto vodi u Ligu Evrope, a sedmo ne vodi nigde, ali Lion se nada da može do petog mesta koje trenutno drži Lil i tako uđe u plej-of za Ligu konferencija.

Lil dočekuje Marselj u drugom derbiju kola i pobedom može da produži nade Monaku u borbi za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a možda i direktno u grupnu fazu, ako osvajač Lige Evrope obezbedi plasman u ovo takmičenje i preko svoje lige. 

Osim tog poraza od Klermona Lion je u poslednja dva i po meseca izgubio samo još od Marselja, ali Liga 1 je toliko izjednačena da su i ta dva poraza bila dovoljna da zagorčaju život četi Lorana Blana.

Šest poslednjih mečeva Liona u Ligi 1, a osam od poslednjih devet, došlo je GG, lavovi su postigli bar po jedan na svakoj utakmici, a u jednoj od tih devet oni su uspeli da sačuvaju mrežu i to protiv verovatno najtežeg rivala Pariz Sen Žermena u pobedi od 1:0. Za to vreme, prosek golova na utakmicama Liona je 3,78 po utakmici.

Monako je bio nadomak plasmana u Ligu šampiona sve do kraja februara kada je upao u krizu rezultata, počevši od eliminacije iz Lige Evrope, na penale od Leverkuzena, na šta su se nadovezale tri utakmice u ligi u kojima je osvojen samo jedan bod. Zatim je usledio još jedan period "pomračenja, krajem aprila, kada je na dve utakmice Lige jedan primio sedam golova i tada je bilo jasno da će teško "kneževi" da ugroze Marselj na trećem mestu. Samo sve tri pobede, uz sva tri poraza Marselja omogućavaju taj scenario.

Monako je u septembru pobedio Lion sa 2:1 na svom terenu. Golove su postigli Benoa Badjašil, koji je u međuvremenu prešao u Čelsi, i Gijermo Maripan za domaćina, a Karl Toko-Ekambi za goste. Kamerunac je takođe ove zime promenio sredinu pošto je otišao na pozajmicu u Ren.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024