DERBI ZAČELJA NA SITI GRAUNDU: "Šumari" beže sa dna, poraz bi označio definitivan kraj za "svece"

O. M.

08. 05. 2023. u 10:00

NOTINGEM forest dočekuje ekipu Sautemptona u 35. kolu engleske Premijer lige.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА НА СИТИ ГРАУНДУ: Шумари беже са дна, пораз би означио дефинитиван крај за свеце

FOTO: Tanjug/AP

Dok gostima preostaje samo teorija da izbore opstanak, domaći tim bi pobedom u ovom derbiju začelja značajno popravio svoje šanse, a čak bi i bod bio dovoljan da preskoči Lids i izađe iz zone ispadanja. 

Notingem je trenutno 18. na tabeli sa 30 bodova, koliko imaju i 17. Lids junajted koji je već odigrao svoj meč 35. kola u kome je poražen sa 2:1 od Mančester sitija i 16. Lester koji danas gostuje Fulamu. Sautempton je poslednji na tabeli sa 24 boda, dok se između "svetaca" i "šumara" sa 29 bodova smestio Everton.

Forest je u poslednjih desetak minuta protiv Brentforda u prošlom kolu ispustio tri boda. Vodili su "šumari" od kraja prvog poluvremena golom Danila, ali su preokrenuli Ajvan Toni, bizarnim golom iz slobodnog udarca kada se lopta od glave golmana Kejlora Navasa odbila u mrežu, odnosno Džoš Da silva šutem u bukvalno poslednjem trenutku utakmice. Dramu je povećalo većanje VAR sudija da i je asistent kod Da silvinog gola bio u ofsajdu, ali konačna odluka je išla u korist "trešnjica".

Na sličan način izgubio je i Sautempton, s tim što je njukasl posle mnogo manje drame stigao do preokreta i pobede od 3:1.

Notingem je tako propustio priliku da veže dve pobede, nakon što je u 33. kolu iznenadio Brajtona sa 3.1. Prethodno su "šumari" namučili i Liverpul, držali 2:2 do 70. minuta, čime su pokazali da ova jtim ima "šlifa" za Premijer ligu, ali ono što najviše zabrinjava navijače i menadžera Kupera je loša odrana. Jeste dolaskom Kejlora Navas a na pozajmicu iz Pari Sen Žermena krajem januara ta poslednja linija pojačana, ali nedovoljno. Ekipa nije uspela da sačuva mrežu ni na jednoj od poslednjih 13 utakmica, tačnije od pobede 1:0 nad Lids junajtedom početkom februara.

Notinegem je od oktobra prošle godine izgubio samo dva premijerligaška meča na siti graundu - oba u poslednjih mesec i po dana - od Njukasla 1:2 i od Mančester junajteda 0:2. Crveni đavoli su krajem januara pobedili i u Liga kupu 3:0.

Za Sautempton bi poraz ovde, uz eventualnu pobedu Lestera nad Fulamom, značio definitivnu selidbu u Čempionšip.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.


NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 2,18) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave