ĐIRONA JE ŠOKIRALA MADRID: Mogu li Katalonci to da ponove protiv preporođene Sevilje?

O. M.

01. 05. 2023. u 09:30

SEVILjA dočekuje Đironu u 32. kolu španske La lige.

ЂИРОНА JE ШОКИРАЛА МАДРИД: Могу ли Каталонци то да понове против препорођене Севиље?

FOTO: Tanjug/AP

Ove dve ekipe su izjednačene sa po 41 bodom i dele desetu i 11. poziciju. Mesto ispod njih sa bodom manje je Majorka koja takođe ima meč manje.

Iako je u opticaju ostao još 21 bod, teško je očekivati da Sevilja može do kraja prvenstva da stigne gradskog rivala Betis koji joj beži osam bodova i nalazi se na šestoj poziciji, onoj koja vodi u Ligu konferencija, a u slučaju da, kako se i očekuje, Real Madrid osvoji Kup Kralja, vodiće i u Ligu Evrope. Sevilja ipak ima priliku da se nađe u evro-kupovima naredne sezone i to preko "svog takmičenja", Lige Evrope.

"Rohiblankosi" imaju priliku da povećaju rekord od šest osvojenih titula u ovom drugom po snazi evropskom kupu gde ih u prvoj polovini maja očekuje dvomeč sa Juventusom, a ako prođu "staru damu" onda i finale protiv boljeg iz dvoboja Roma-Bajer Leverkuzen.

A kako je počela sezona, činilo se da će Sevilja ne samo ispasti rano iz Evrope nego je u opasnosti bio i status u La ligi. Sve je preokrenuo dolazak 62-godišnjeg malo cenjenog trenera Hosea Luisa Mendilibara o kome će se mišljenja struke posle ove sezone drastično promeniti.

Otkako je, sredinom marta, seo na klupu ekipe iz Andaluzije, pretvorio je gubitnički tim u pobedniči i na sedam utakmica ostvario pet pobeda i dve nerešene. A od te dve nerešene jedna je bila samo prvo poluvreme dvomeča sa Mančester junajtedom u četvrtfinalu Lige Evrope, a druga u prvenstvu ostvarena je sa igračem manje, a Sevilja je tek u poslednja dva minuta ispustila pobedu protiv Selte (2:2), na sličan način kako je izbegla poraz protiv "crvenih đavola".

Đirona nikada nije igrala evro-kupove, a Katalonskoj ekipi to nije ni na široj listi prioriteta ove sezone u kojoj je glavni cilj čini se već ostvaren, a to je opstanak. Da je Đironi i mesto u elitnom razredu španskog fudbala svedoči i pobeda u prošlom kolu protiv Real Madrida od 4:2. Đirona ove sezone ima peti najbolji bilans kod kuće u celoj ligi, odmah iza Barselone, Reala, Atletika i Viljareala.

Samo su Barselona, Real i Atletiko manje puta ove sezone gubili sa dva ili više golova razlike od Đirone (Đirona - Sosijedad 3:5, Kadiz - Đirona 2:0), što je još jedan podatak u prilog kvaliteta katalonske ekipe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)