"ŠVABE" OSOKOLJENE REMIJEM PROTIV DORTMUNDA: Augzburg ispustio prednost protiv Lajpciga

O. M.

21. 04. 2023. u 08:55

AUGZBURG i Štutgart sastaju se u 29. kolu nemačke Bundeslige.

ШВАБЕ ОСОКОЉЕНЕ РЕМИЈЕМ ПРОТИВ ДОРТМУНДА: Аугзбург испустио предност против Лајпцига

FOTO: EPA

Ove dve ekipe su, šest kola pre kraja prvenstva, u teškoj situaciji na dnu tabele gde traže bodove vredne opstanka u elitnom društvu. Augzburg je 14. na tabeli sa 29 bodova, od kojih je u poslednjih pet kola osvojio samo dva. Štutgart se sa 24 boda nalazi na poziciji broj 16 koja donosi baraž za popunu Bundeslige sa trećeplasiranim timom Cvajte.

Augzburg je imao težak ispit u prošlom kolu na gostovanju Lajpcigu, a malo je nedostajalo i da ga položi. Vodili su izabranici Erika Masena od petog minuta, kada je mrežu Blazviha zatresao Arne Majer, ali je Kampl izjednačio samo pet minuta kasnije, da bi sredinom prvog dela Timo Verner sa dva gola potpuno preokrenuo rezultat. Smanjio je Ruben Vargas u 82. minutu na 2:3, a isti igrač imao je nekoliko prilika do kraja da svojim drugim golom donese bod Augzburgu, ali to se nije desilo.

Što nije uspelo Augzburgu, jeste Štutgartu, koji je osvojio bod protiv favorizovanog protivnika. "Švabe" su sa igračem manje nadoknadile 0:2, a onda u zaustavnom vremenu i 2:3, protiv Borusije Dortmund. Kada su Sebastijan Ale i Donijel Malen postigli dva rana gola izgledalo je da će Dortmund iskoristiti Bajernov kiks protiv Hofenhajma i izjednačiti se bodovno sa liderom, naročito što je desetak minuta kasnije Štutgart ostao sa desetoricom. Ali, "švabe" se nisu predavale. Tangi Kulibali i Joša Vagnoman su kasnim golovima doneli poravnanje, pre nego što je Đovani Rejna vratio prednost "milionerima" svojim trećim golom u zaustavnom vremenu ove sezone. Međutim, ni tu nije bio kraj, pošto je Silas u sedmom minutu nadoknade postavio konačnih 3:3.

Štutgartu je to bila treća utakmica bez poraza, nakon pobeda u ligi nad Bohumom i u Kupu nad Nirnbergom. "Švabe" su u situaciji da se bore za opstanak, dok u Kupu Nemačke imaju priliku da osvoje pehar jer su stigli do polufinala gde dočekuju Ajntraht. Ako se to desi, ponoviće "podvig" Kajzerslauterna koji je isto doživeo u sezoni 1995/96.

Augzburg je pobedio sa 4:1 kada je u prošloj sezoni ugostio Štutgart, a poslednji međusobni susret pripao je "švabama" koje su u zaustavnom vremenu stigle do pobede od 2:1 i tri boda iako je Augzburg prvi stigao do vođstva u ranoj fazi utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu