IMA LI ALONSO LEK ZA BIVŠI KLUB? "Farmaceuti" su sve bolji i bolji!

V.D.

19. 03. 2023. u 09:56

DANAS od 17.30 u okviru 25. kola Bundeslige Bajer Leverkuzen će dočekati Bajern Minhen.

ИМА ЛИ АЛОНСО ЛЕК ЗА БИВШИ КЛУБ? Фармацеути су све бољи и бољи!

FOTO: Tanjug/AP

Bajer Leverkuzen je katastrofalno počeo sezonu. Prvo su još krajem jula ispali iz Kupa od trećeligaša Elvezberge rezultatom 4:3 da bi u prvih osam kola Bundeslige zabeležili samo jednu pobedu uz dva remija. 

Katastrofalan start ekipe koja po kvalitetu zaslužuje da se bori za vrh je bio alarm za upravu kluba koja je smenila trenera Žerarda Soanea i na njegovo mesto dovela čuvenog fudbalera Liverpula, Real Madrida i Bajerna, Ćabija Alonsa. 

Špancu je ovo drugi trenerski posao nakon epizode u drugom timu Real Sosijedada gde je bio trener tri sezone. Dolaskom Alonsa, Bajer je zaigrao mnogo bolje i trenutno se nalaze na devetoj poziciji sa 34 osvojena boda i od mesta u evropskim takmičenjima ih deli šest bodova. 

"Farmaceuti" su u seriji od šest mečeva bez poraza u kojima su zabeležili čak pet pobeda od toga tri u Ligi Evrope gde su u osmini finala savladali mađarski Ferencvaroš ukupnim rezultatom 4:0 i tako zakazali četvrfinalni dvomeč sa belgijskim Rojal Unionom. 

Što se Bajerna tiče oni su u Nemačkom fudbalu već dugi niz godina nedodirljivi, ali ove sezone su znali da kiksiraju što se i vidi po trenutnoj poziciji na tabeli gde zaostaju jedan bod za Borusijom iz Dortmunda koja je svoj meč 25. kola odigrala juče i deklasirala Keln rezultatom 6:1.

Bavarci su u dvomeču Lige šampiona savladali PSŽ ukupnim rezultatom 3:0 i sada u četvrtfinalu imaju okršaj sa prvim favoritom za osvajanje titule, Mančester sitijem. 

Bajern ima najubitačniji napad u Bundesligi koji je na 24 utakmice postigao čak 71 pogodak što je za 16 više od Borusije koja ima i meč više. Najbolji strelac ekipe je mladi Džamal Musiala sa 11 pogodaka dok je Šupo Motan postigao 10. 

Ćabi Alonso danas neće moći da računa na Amirija, Aranguiza, Luneva kao i najboljeg strelca iz prošle sezone Patrika Šika koji ove sezone muči muke sa povredama.

Julijan Nagelsman u protokolu uz dugo povređene Nojera i Ernandeza, neće imati ni sjajnog Šupa Motana koji je propustio i meč protiv Augzburga dok je nastup vunderkinda Tele pod znakom pitanja.

Što se tradicije tiče ona je naravno na strani Bavaraca koji su na sedam prethodnih susreta upisali šest pobeda nad "farmaceutima" uz jedan remi. U prvom ovosezonskom susretu na svom stadionu slavili ubedljivo sa 4:0. 

Očekuje nas zanimljiv meč u kome će Bajer sigurno pružiti bolju partiju nego u prvom delu sezonu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,46)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)